Στην παραδοχή ότι δεν «είναι σίγουρος» ότι θα καταφέρει να εξαγοράσει το Twitter, προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla, μόλις λίγες ώρες αφότου είχε αποκαλύψει μια πρόταση εξαγοράς ύψους 43 δισ. δολαρίων. Οι εν λόγω δηλώσεις Μασκ έγιναν στο πλαίσιο του συνεδρίου TED2022 στο Βανκούβερ, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι πρόσεφερε 54,20 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά της πλατφόρμας.
Το Twitter επιβεβαίωσε ότι έλαβε πρόταση, σημειώνοντας ότι το διοικητικό του συμβούλιο θα αξιολογήσει την πρόταση η οποία αποτιμά τις μετοχές πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα 70 δολάρια που έφτασαν το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Μασκ είπε ότι η πρότασή του θα είναι τελευταία και οριστική.
Ο επιχειρηματίας είπε ότι εάν καταφέρει να εξαγοράσει την εταιρεία και να την ιδιωτικοποιήσει, θα ήθελε να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους μετόχους μπορεί υπό τη νέα διάρθρωση.
Σε ερώτηση από τον Chris Anderson του TED εάν υπάρχει «plan b» σε περίπτωση που η τρέχουσα προσφορά του απορριφθεί, απάντησε ότι «υπάρχει». Αλλά δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες.
Παρά τον βαθύ πλούτο του, πολλά από τα assets του Μασκ δεν είναι εύκολα ρευστοποιήσιμα, κάνοντας ορισμένους αναλυτές να αναρωτηθούν πώς θα μπορέσει να δώσει τα κεφάλαιά εάν η προσφορά του εγκριθεί. Ο Anderson τον ρώτησε εάν έχει «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», κάνοντας έμμεση αναφορά στο διάσημο tweet με το οποίο ανήγγειλε ότι θα ιδιωτικοποιήσει την Tesla, μπαίνοντας στη συνέχεια σε μεγάλους μπελάδες. «Έχω αρκετά περιουσιακά στοιχεία», είπε ο Μασκ. «Μπορώ να το κάνω, εάν δοθεί η ευκαιρία». Αναφορικά με στην ιδιωτικοποίηση της Tesla, ο Μασκ πρόσθεσε ότι «η χρηματοδότηση ήταν όντως εξασφαλισμένη».
O Μασκ, υπερασπίστηκε την προσφορά του, λέγοντας ότι κίνητρό του είναι να μετατρέψει το Twitter σε προπύργιο της ελευθερίας του λόγου.
«Δεν πρόκειται για τα οικονομικά», είπε ο Μασκ. «Η ύπαρξη μιας δημόσιας πλατφόρμας που είναι στο μέγιστο βαθμό αξιόπιστη και ευρέως περιεκτική είναι σημαντική για το μέλλον της ανθρωπότητας» τόνισε.
«Ο πολιτισμικός κίνδυνος μειώνεται όσο περισσότερο μπορούμε να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη στο Twitter ως δημόσια πλατφόρμα», είπε. «Το Twitter έχει γίνει κάπως σαν de facto πλατεία της πόλης, επομένως είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν και την πραγματικότητα και την αντίληψη ότι μπορούν να μιλούν ελεύθερα, εντός των ορίων του νόμου».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος