Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Βροχές στα δυτικά, ήπιες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Ξεκίνησε για τη χώρα μια εβδομάδα που θα έχει αρκετά φθινοπωρινό χρώμα χωρίς όμως ακρότητες και ευτυχώς ακόμη με ήπιες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Στα υπόλοιπα του καιρού, περισσότερη η συννεφιά αυτή την εβδομάδα, συνεχής ο βοριάς στο Αιγαίο, προοδευτικά θα ανεβάζει εντάσεις. Άρα προς το τέλος της εβδομάδας θα πέσει λίγο και η θερμοκρασία.

Όσοι μετακινείστε πολύ ή έχετε εξωτερικές και αγροτικές εργασίες έχετε κατά νου ότι στη δυτική Ελλάδα οι βροχές θα είναι αρκετές το επόμενο διάστημα, στην υπόλοιπη χώρα όμως μεμονωμένες και πρόσκαιρες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη κυρίως σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική Στερεά, τοπικά και στην Πελοπόννησο περιμένουμε παροδικές βροχές και λίγες τοπικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή συννεφιά κατά διαστήματα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο με την ίδια περίπου ένταση.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς, έως 25 με 26 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά, με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Την Τετάρτη οι βροχές θα επιμείνουν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη, με παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος