Περιμένουμε εξελίξεις σήμερα και αύριο για συμφωνία εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), ενώ την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση με τους τευτλοπαραγωγούς υπό το φως αυτών των εξελίξεων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.
«Σήμερα κάναμε μία αναλυτική συζήτηση με τους τευτλοπαραγωγούς, τους παρουσιάσαμε την κατάσταση ως έχει σήμερα. Είναι σε μία κατάσταση δύσκολη, πιεσμένη, κανείς δεν το αμφισβητεί. Η κυβέρνηση προσπαθεί ως πρώτη προτεραιότητα σε κεντρικό επίπεδο να βρεθεί μία λύση, κατ’ αρχάς για την αποπληρωμή τους και κατά δεύτερον -και γίνεται αγώνας δρόμου καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει- να διασφαλίσουμε ότι και φέτος θα υπάρξει τευτλοκαλλιέργεια και η καμπάνια της νέας χρονιάς», είπε ο κ. Χαρίτσης.
Εκτίμησε ότι «αυτά που συζητήσαμε έγιναν αποδεκτά ως βάση» και πρόσθεσε ότι «ανανεώσαμε το ραντεβού για την Τετάρτη», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «περιμένουμε εξελίξεις σήμερα και αύριο, ώστε με τα νέα δεδομένα στα χέρια μας να μπορέσουμε να συζητήσουμε και πάλι με τους τευτλοπαραγωγούς».
Διευκρινίζοντας το παραπάνω ο ίδιος είπε ότι «οι εξελίξεις αυτές έχουν να κάνουν με το κατά πόσο θα καταλήξει μία συμφωνία που βρίσκεται υπό συζήτηση με στρατηγικό επενδυτή. Εφόσον καταλήξει, θα συζητήσουμε με τους τευτλοπαραγωγούς σε άλλη βάση την Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να βρεθεί μία λύση πάρα πολύ γρήγορα».
Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «γνωρίζουν όλοι πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε μία επιχείρηση που τα προηγούμενα χρόνια φορτώθηκε με υπέρογκα χρέη, με κακοδιαχείριση που την οδήγησε στο χείλος της καταστροφής. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, για να υπάρχει τευτλοπαραγωγή στη χώρα, να είναι τα εργοστάσια ανοιχτά και να μπορεί μία τόσο σημαντική βιομηχανία όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να συνεχίσει λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο».
Για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα για τις τρεις προηγούμενες χρονιές ήταν στην κορυφή του πίνακα εκταμιεύσεων της ΕΕ και συνεχίζεται αυτή η πορεία και το 2018. «Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν προβλήματα» συμπλήρωσε ο ίδιος και είπε ότι η γραφειοκρατία του προγράμματος απασχολεί όλη την ΕΕ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος