H Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ των οποίων οι πολίτες στερούνται βασικά αγαθά, ζώντας σε συνθήκες φτώχειας με το ποσοστό στέρησης (deprivation rate) να διαμορφώνεται στο 21,1% έναντι 6,7% που ήταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη το 2017 σύμφωνα με την Eurostat.
Πάντως, η Ελλάδα κατόρθωσε να βελτιώσει η θέση της πέρυσι καθώς το ποσοστό της υποχώρησε στο 21,1% απο 23,8% το 2016. Την μεγαλύτερη μείωση στο ποσοστό στέρησης κατέγραψε η Ρουμανία καθώς υποχώρησε στο 19% από 23,8% το 2016.
Η Βουλγαρία βρίσκεται στη χειρότερη θέση με 30% ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με την Ρουμανία να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 19%. Σουηδία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία και Ολλανδία εμφάνισαν ποσοστά στέρησης κάτω το 3% το 2017.
Η Eurostat αξιολογεί την αδυναμία των πολιτών να καλύψουν τις βασικές οικονομικές ανάγκες τους με κριτήρια την ικανότητά τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους εγκαίρως, να διατηρούν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό, να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα, να τρώνε κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά σε τακτική βάση, πλυντήριο ρούχων, να έχουν τηλέφωνο, τηλεόραση κ.τ.λ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος