«Ανθρωπόκαινος: μία νέα εποχή» στην ΕΡΤ3

Το 1ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Ανθρωπόκαινος: μία νέα εποχή» (Breakpoint year), θα παρακολουθήσετε, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 22:00, στην ΕΡΤ3.

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2019, που θα ολοκληρωθεί σε 2 ωριαία επεισόδια.

Τους δύο τελευταίους αιώνες, η πρόοδος υπήρξε ο λόγος ύπαρξής μας, η πρόοδος μάς προσέφερε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Η πρόοδος, ωστόσο, μας έδωσε και την ναπάλμ, τα φυτοφάρμακα, τα πυρηνικά απόβλητα και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Και η πρόοδος άλλαξε σημαντικά τον πλανήτη μακροπρόθεσμα. Φαίνεται στην ατμόσφαιρα, στους πάγους και στο υπέδαφος.

«Ανθρωπόκαινος: μία νέα εποχή» στην ΕΡΤ3Τα τελευταία 40 χρόνια, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ενέτεινε την έρευνα και τις προειδοποιήσεις της. Θεωρούν ότι η εποχή μας είναι μια νέα γεωλογική περίοδος. Υπ’ αυτήν την έννοια, δεν ζούμε απλώς μια περιβαλλοντική κρίση, αλλά μια γεωλογική επανάσταση που προκλήθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο. Αυτή η νέα εποχή ονομάστηκε Ανθρωπόκαινος: η Εποχή του Ανθρώπου.

«Ανθρωπόκαινος: μία νέα εποχή» στην ΕΡΤ3Ποια είναι τα ιστορικά γεγονότα, οι επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις και οι πολιτικές και βιομηχανικές επιλογές στη ρίζα αυτής της τεράστιας αλλαγής; Συνδυάζοντας αρχειακό υλικό και προπαγανδιστικές εικόνες με ένα πρωτότυπο σάουντρακ, το BREAKPOINT εξετάζει 200 χρόνια ανάπτυξης για να δώσει μια εναλλακτική οπτική για την ιστορία της προόδου μας.

«Ανθρωπόκαινος: μία νέα εποχή» στην ΕΡΤ3

Το 2ο επεισόδιο θα παρακολουθήσετε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στις 22:00.

Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος