Διεθνές Θερινό Σχολείο στο ΑΠΘ: «Ακτινοβολία synchrotron: και εφαρμογές»

Διεθνές Θερινό Σχολείο, με θέμα «Ακτινοβολία synchrotron: και εφαρμογές», διοργανώνεται από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, στις 5-8/9/2022, στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ, στη Θέρμη.

Η τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9.00. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και η Κοσμητόρισσα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, Χαρά Χαραλάμπους.

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι η εκπαίδευση νέων και πεπειραμένων ερευνητών, καθώς και στελεχών της βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στις καινοτόμες τεχνολογίες χαρακτηρισμού υλικών στη νανοκλίμακα που επιτυγχάνονται μόνο με τη χρήση ακτινοβολίας synchrotron (υπέρλεπτη δέσμη σκληρών ακτίνων Χ που παράγονται σε επιταχυντές ηλεκτρονίων). Τα υλικά που μελετώνται περιλαμβάνουν νανοϋλικά για εφαρμογές στην μικρο- και οπτοηλεκτρονική, βιολογικά υλικά, μεταλλεύματα, υλικά για την αεροπλοΐα κ.ά.

Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η θεσμοθέτησή του ώστε οι νέες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη να καταστούν διαθέσιμες και σε ερευνητές από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή».

Στο Σχολείο διδάσκουν διακεκριμένοι ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τόσο θεωρητικά όσο και εργαστηριακά μαθήματα. Το Διεθνές Θερινό Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Περισσότερες πληροφορίες: http://xafslab.physics.auth.gr/srss22.html

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος