«Είναι φρικτό να βλέπουμε oτι ο φασισμός και ακόμα χειρότερα ο ναζισμός επανεμφανίζεται και δρα σε πολλές χώρες του κόσμου, της Ευρώπης και βεβαίως στη δική μας με αποκορύφωμα τη φρικώδη αυτή δολοφονία του νέου μουσικού Φύσσα. Δολοφονία που βύθισε στην οδύνη την οικογένεια, ενεργοποίησε όμως τους δημοκρατικούς θεσμούς και ελπίζω ότι έβγαλε από τον εφησυχασμό τους δημοκρατικούς ανθρώπους».
Με λόγο καθαρό και άμεσο, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή, με αφορμή τη σημερινή ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Το θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η ελευθερία και η δυνατότητα να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις και οι απόψεις αυτές να αντιπαρατίθενται, κάποτε να συγκρούονται, να εκφράζονται σε πολιτικά μορφώματα και να προχωρούμε έτσι» τόνισε ο κ. Πατρίκιος. Πρόσθεσε όμως ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το γνώρισμα του ναζισμού είναι να επωφελείται από τις ελευθερίες που δίνει η δημοκρατία και να τις χρησιμοποιεί όχι για να αναπτύξει τον διάλογο, αλλά για να ανατρέψει κάθε δυνατότητα διαλόγου και να καταργήσει τη δημοκρατία. «Για τον λόγο αυτό οι δημοκρατικοί θεσμοί πρέπει να ενεργοποιούνται και να καταστέλλουν τις ναζιστικές ενέργειες, εκδηλώσεις και ακόμα χειρότερα τις ναζιστικές οργανώσεις, χωρίς όμως να παραβιάζουν ποτέ τις δημοκρατικές αρχές. Πρέπει πάντα να είμαστε ενεργοποιημένοι και να μην εφησυχάζουμε. Η κάποια ευμάρεια που γνωρίσαμε μας οδήγησε στον εφησυχασμό και την αδιαφορία και ξεχνιόμαστε πολλές φορές».
Προέτρεψε ότι πρέπει να είμαστε πάντα άγρυπνοι στην απειλή του ναζισμού και να μην ξεχνάμε ότι ο ναζισμός ταυτίστηκε με τα ολοκαυτώματα, τις γενοκτονίες, τις εξοντώσεις, τον κτηνώδη ρατσισμό και την φοβερή υποκρισία. «Μην ξεχνάμε ότι τις πύλες του Άουσβιτς έγραφε ότι η «εργασία σε κάνει ελεύθερο», αυτή η θρασύτατη υποκρισία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατρίκιος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος