Αναβιώνει ο αγωγός μεταξύ Ελλάδας και της Ιταλίας για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στην Ευρώπη

Μνημόνιο για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο, υπεγράφη σήμερα στη Ρώμη.

Συγκεκριμένα ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, ο Μαρκ Μπεναγιούν διευθύνων σύμβουλος της Edison και ο Θεόδωρος Κιτσάκος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ υπέγραψαν το μνημόνιο που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση της νότιας διαδρομής για τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο κ. Κιτσάκος δήλωσε πως «η αναβίωση του έργου ITGI-Poseidon, ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με έναν επιπλέον διάδρομο τροφοδοσίας και αναβαθμίζει σημαντικά το ρόλο της Ελλάδας ως μιας σημαντικής πύλης εισόδου για το φυσικό αέριο μέσω διαφοροποιημένων πηγών και οδεύσεων».

Η ΔΕΠΑ και η Edison έχουν συγκροτήσει ήδη από ετών κοινή εταιρία, την Poseidon, με σκοπό την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τη Θεσπρωτία και θα καταλήγει στην Ιταλία. Με τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, οι εταιρίες δηλώνουν ότι προτίθενται να εκμεταλλευθούν και αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το έργο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΠΑ και την Edison, στο πλαίσιο του έργου ITGI Poseidon.

Η τελετή για την υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε μετά από τη συνάντηση του κ. Μίλερ και της Φεντερίκα Γκουίντι, υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Γεώργιος Τσίπρας, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος