Διεθνής Τύπος: Αισιοδοξία για την Ελλάδα, αλλά όχι για το ευρώ

Financial Times: «O χειρότερος μαθητής της ευρωζώνης πήρε παράταση για μελέτη»

O James Mackintosh υπογράφει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «Η Ελλάδα δεν πήρε αποβολή από την τάξη» κι αυτό «ειδικά στο γερμανικό χρηματιστήριο ανέβασε τους δείκτες κι έφερε κέρδη ρεκόρ για τους επενδυτές στην Φρανκφούρτη». Ωστόσο, «τα καλά νέα για την επιβίωση του ενιαίου νομίσματος της ευρωζώνης, είναι ταυτόχρονα άσχημα νέα για την αξία του ευρώ, αναφέρεται σε άλλο άρθρο των F.T, σύμφωνα με το οποίο το ευρώ είναι νόμισμα χρηματοδότησης, γι’  αυτό και χάνει συνεχώς στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου. «Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι επιμένουν ότι το Grexit ευνοεί το ευρώ”, καταλήγει ο  James Mackintosh.

Bl0omberg: «Το ευρώ κατρακυλά καθώς η προσοχή φεύγει από την Ελλάδα»

«Μπορεί η Ελλάδα να οδεύει σε εκεχειρία με τους πιστωτές, ωστόσο το ευρώ βυθίζεται στις διεθνείς αγορές, γιατί βαθαίνει το χάσμα νομισματικής πολιτικής μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε», τονίζει το Bloοmberg.  «Η Ελλάδα θεωρείται καταλύτης για το ευρώ, ωστόσο το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης παραμένει απροστάτευτο έναντι του δολαρίου» καταλήγει το Bloomberg .

BBCΤέλος πράξης, όχι του έργου στο ελληνικό δράμα»

«Το σενάριο που ακολουθεί η ευρωζώνη, είναι να μιλάει για λύση μόνον την ύστατη ώρα ,όταν οι αγορές βρίσκονται προ εμφράγματος και η νομισματική ένωση προ της αβύσσου», σχολιάζει ο Robert Peston. H εκτίμηση του είναι ότι «όσο οι Ελληνες κρατάνε κάτω από το μαξιλάρι τους τα ευρώ τους, οι Ελληνικές Τράπεζες θα παραμένουν υπό την απειλή κατάρρευσης χωρίς το ρευστό που απελπισμένα χρειάζεται η Ελληνική οικονομία».

Guardian: «H Ελλάδα είναι παράμετρος στην αποτυχία της ευρωζώνης, την οποία θα πληρώσουν και οι Γερμανοί»

«Η Ελλάδα αρρώστησε πιο βαριά στην ευρωζώνη, όμως η επιδημία απειλεί να εξαπλωθεί, γιατί ξεκίνησε καθηλώνοντας μισθούς στη Γερμανία και πλέον πλήττει κάθε κάτοικο της ευρωζώνης». Το δημοσίευμα της Guardian καταγγέλει την ηγεσία της ευρωζώνης ότι «δεν αναζητά άλλη λύση από την μείωση μισθών,θυσιάζοντας τη δημοκρατία στις χρηματαγορές». Την ανάλυση υπογράφει ο Aditya Chakrabortty o οποίος προβλέπει ότι δεν ακόμη και οι Γερμανοί πληρώνουν την αποτυχία του ευρώ.

Telegraph: «Η Ελλάδα παίζει με τους θεούς της Ε.Ε»

«Στη Ελληνική τραγωδία η ύβρις σημαίνει να αψηφάς τους θεούς και καταλήγει στη νέμεση», γράφει η βρετανική εφημερίδα, τοποθετώντας στον …Ολυμπο, τους πιστωτές της Ελλάδας . «Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά το μέλλον της Ε.Ε τoνίζει η Telegraph , κάνοντας λόγο για θανάσιμα λάθη πολιτικής . «Το Grexit κυριαρχεί στις συνόδους, αλλά η Βρετανία εγείρει θέμα Brexit (βρετανικής εξόδου από Ε.Ε), τονίζει το βρετανικό δημοσίευμα. Σύμφωνα με την Telegraph μένει να δούμε «εάν η Νέμεση θα τιμωρήσει μόνον την Ελλάδα ή και τους…Θεούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

CNBC: «Η Ελλάδα μεταξύ λιτότητας και ελπίδας»

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στο Σύνταγμα, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC και αναφερόμενο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων κάνει λόγο για ποδοσφαιρικό αγώνα.» Ολοι ξέρουμε ότι η Γερμανία πάντα νικά στα πέναλτυ, προσθέτει ο αναλυτής Patrick Esteruelas στο CNBC.

Australian Financial Review : «Επιτρέψτε το Grexit για το καλό της Ευρώπης»

«Για πόσο θα συνεχίζεται η ελληνική φάρσα;» Αυτό διερωτάται η Allister Heath ,και εκτιμά ότι και η όποια συμφωνία απλώς αναβάλλει την επόμενη κρίση. Κατά τη δημοσιογράφο της Αυστραλίας η Ε.Ε είναι ανίκανη να αναλάβει την ευθύνη που βρίσκεται επάνω της, αρνείται να αντιδράσει και απλώς παρατείνει τελεσίγραφα».

Deutche Welle: Παρά το κλίμα αισιοδοξίας τα γερμανικά μέσα επικρίνουν την Αθήνα ότι κατέθεσε προτάσεις την τελευταία στιγμή.

Der Spiegel: Ακόμα και σε περίπτωση αδιεξόδου… υπάρχει τρόπος

Το περιοδικό Der Spiegel σημειώνει στην ιστοσελίδα του ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας μεταρρυθμίσεων, οικονομικής βοήθειας και ελέγχων. «Μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 13 Ιουλίου οι θεσμοί θα ελέγξουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και μετά θα ενισχύσουν την Ελλάδα ώστε να είναι σε θέση να πληρώσει την επόμενη δόση των 3,5 δισ. στο ΔΝΤ στις 20 Ιουλίου. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα είχε το περιθώριο να βγάλει το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα, το οποίο, ας σημειωθεί, η Αγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να απορρίπτει» συνοψίζει το Der Spiegel.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος