Λιγότεροι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών – Μέτρα για Τειρεσία, επιταγές και αγορές μέσω Διαδικτύου (vid)

Μέτρα για τη διευκόλυνση των συναλλασσόμενων και την αποφυγή ταλαιπωρίας έξω από τα ΑΤΜs με χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν στην ανάληψη των μετρητών, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ (420 ευρώ – 60 ευρώ – 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Με τα ως άνω, δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο τέλος της εβδομάδας οι συνταξιούχοι και οι λοιποί καταθέτες για τη σωρευτική ανάληψη των καταθέσεων ή των συντάξεών τους.

Τον Τειρεσία θα γλιτώνουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οσοι εξέδωσαν επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές που δεν πληρώθηκαν ή δεν θα πληρωθούν κατά το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, λόγω των capital control. Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται εντός της εβδομάδας. Επιπλέον, χαλαρώνει η απαγόρευση των αγορών με πιστωτικές κάρτες μέσω Ιντερνετ.

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος