Στα πλαίσια του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, η Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων Καλλιτεχνών Βερολίνου, Téchne, προσκαλεί καλλιτέχνες απ΄ όλο τον κόσμο, να συμμετάσχουν στον εικαστικό διαγωνισμό “Ο μίτος της ελευθερίας”.
Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να μετέχει με ένα έργο ζωγραφικής, χαρακτικής, σχεδίου, μικτής τεχνικής, φωτογραφίας, βίντεο, χορογραφίας, μουσικής σύνθεσης, τραγουδιού, Performance.
Ο μίτος της Ελευθερίας
Παραφράζοντας τον τίτλο του γνωστού μύθου, ο παραλληλισμός παραπέμπει ακριβώς στο ερώτημα της αναζήτησης της ελευθερίας και στην προσπάθεια της κατάκτησής της ,προσωπικής και κοινωνικής, και της αμφίδρομης σχέσης τους.
Προσπαθώντας να βρει ο καθένας μας προσωπικά αλλά και συλλογικά ως κοινωνία την ελευθερία, πορεύεται σε λαβύρινθους, όπου τα αρχέγονα θηρία της ιδιοτέλειας, της ασυδοσίας, του αυταρχισμού, της απάθειας και της αδιαφορίας ως εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις αντιτίθενται στην εύρεση της διεξόδου προς την ελευθερία.
Ο μίτος της ελευθερίας μας οδηγεί σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο λαβύρινθο, όπου η κάθε πλάνη αλλάζει διαρκώς μορφή, κάνοντας την διαδρομή για κάποιους αδιάφορη, για άλλους ενδιαφέρον γνωστικό αντικείμενο και για άλλους εργαλείο εκμετάλλευσης.
Σε κάθε περίπτωση η ελευθερία δεν είναι κάτι κεκτημένο.
Η προθεσμία υποβολής των έργων λήγει στις 31 Ιουλίου 2021. Τα έργα που θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή θα εκτεθούν από τις 15 έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 σε εκθεσιακό χώρο στο Βερολίνο (Art Stalker) και από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (Αποθήκες λιμανιού). θα αναρτηθούν επίσης σε διαδικτυακή έκθεση στην ιστοσελίδα της Téchne Berlin, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα της: Facebook, Instagram, YouTube.
Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.techneberlin.com
Πηγή: techneberlin
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος