Χανιά: Εργασίες στα λιμάνια Σφακίων και Φραγκοκάστελλου

Ομαλά εξελίσσονται οι εργασίες ανακατασκευής της ράμπας ανέλκυσης σκαφών στο λιμάνι του Φραγκοκάστελλου. Παράλληλα, στο στάδιο ολοκλήρωσης είναι οι εργασίες ανακατασκευής της ράμπας εξυπηρέτησης πλοίων στη Χώρα Σφακίων.

Χανιά: Εργασίες στα λιμάνια Σφακίων και Φραγκοκάστελλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων:

• «Εργασίες ανακατασκευής της ράμπας ανέλκυσης σκαφών στον λιμενίσκο Φραγκοκάστελλου», προϋπολογισμού 13.345,50 € με Φ.Π.Α., από ίδιους πόρους του Λ.Τ.Ν.Χ.

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων οι εργασίες ανακατασκευής της υφιστάμενης ράμπας ανέλκυσης σκαφών στο λιμενίσκο Φραγκοκάστελλου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου 2015. Η σύμβαση του έργου έχει υπογραφεί μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και αναδόχου από τα τέλη Ιουλίου 2015, αλλά λόγω της εν εξελίξει τουριστικής περιόδου η έναρξη των εργασιών μετατέθηκε για τον Νοέμβριο, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και όχληση στις παρακείμενες επιχειρήσεις και τους επισκέπτες της περιοχής.

Προκειμένου λοιπόν, να εξυπηρετούνται τόσο τα μικρά ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη που προσδένουν εκεί, όσο και τα σκάφη αναψυχής (κυρίως φουσκωτά) από πληθώρα επισκεπτών τους θερινούς μήνες, είναι επιτακτική η ανάγκη ανακατασκευής της ράμπας, δεδομένου ότι η πρόχειρη έως σήμερα υπάρχουσα υποδομή με μηδενική σχεδόν κλίση και ελάχιστο βάθος νερού στο άκρο αυτής, καθιστά σχεδόν αδύνατη την ανέλκυση και καθέλκυση ακόμα και των μικρότερων σκαφών.

Η ανακατασκευή περιλαμβάνει τοποθέτηση προκατασκευασμένων ειδικών τεχνητών ογκολίθων οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως καλούπι για την διαμόρφωση της επιθυμητής κλίσης (12-15%) και λειτουργικού βάθους (-0,80 μ.) στο μέτωπο του υπάρχοντος κρηπιδώματος. Στόχος είναι με τη δημιουργία της απαιτούμενης κλίσης και του ελάχιστου απαιτούμενου λειτουργικού βάθους, να μπορούν να εξυπηρετούνται τόσο τα σκάφη αναψυχής όσο και τα μικρά αλιευτικά σκάφη που χρησιμοποιούν το λιμενίσκο. Στη συνέχεια θα γίνει καθαίρεση της υφιστάμενης φθαρμένης έξαλης επίστρωσης από σκυρόδεμα και εκ νέου σκυροδέτηση, ώστε το κατάστρωμα της ράμπας να διαμορφωθεί στην τελική του κλίση και επιφάνεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος