Χανιά: Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς – Σεμινάριο στην Ιορδανία

Τo Amman της Ιορδανίας επισκέφθηκε από 28/2-4/3 ο γεωπόνος-ερευνητής Κων. Στ. Χαρτζουλάκης, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων, στα πλαίσια του προγράμματος TEMPUS ‘Εκπαίδευση στελεχών του ελαιοκομικού τομέα της Ιορδανίας της Ε.Ε.

Ο κ. Χαρτζουλάκης έδωσε σειρά διαλέξεων για την άρδευση και την οικο-φυσιολογία της ελιάς και την ποιότητα του νερού άρδευσης σε φοιτητές στη σχολή Γεωπονίας του University of Jordan του Αμμάν. Παράλληλα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Εξαγωγέων Ελαιοκομικών Προϊόντων της Ιορδανίας (JOPEA) και ενημερώθηκε για την προσπάθεια ανάπτυξης του ελαιοκομικού τομέα και την αναγκαιότητα παροχής τεχνογνωσίας, ιδιαίτερα στους παραγωγούς και τους ελαιουργούς.

Η παραγωγή ελαιολάδου στην Ιορδανία κυμαίνεται από 20.000 – 27.000 τόνους το χρόνο, κυριαρχούν οι ντόπιες ποικιλίες και το μεγαλύτερο μέρος του ελαιολάδου εξάγεται χύμα στις χώρες του Κόλπου, σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές, μετά την καταστροφή του ελαιοκομικού τομέα της Συρίας λόγω του πολέμου. Υπάρχουν σοβαρές προσπάθειες τυποποίησης και εξαγωγής ελαιολάδου με βάση υψηλές προδιαγραφές, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση εκθετηρίων τυποποιημένου ελαιολάδου της Ιορδανίας στα περισσότερα ξενοδοχεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος