Σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου προς την Κάντανο προχώρησαν σήμερα κάτοικοι και μαθητές της περιοχής απαιτώντας την ακύρωση της απόφασης που υποβαθμίζει το δημοτικό Σχολείο από εξαθέσιο σε πενταθέσιο.
Ένα σχολείο που λειτουργεί ως 6/θέσιο ολοήμερο τα τελευταία 24 χρόνια και μάλιστα με σταθερό αριθμό μαθητών. «Είναι αδιανόητη αυτή η απόφαση και δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί» είπε στην ΕΡΤ Χανίων η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Καντάνου, Βασιλική Αντωνογιαννάκη, προσθέτοντας ότι το σχολείο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με την προτέρα του μορφή, καθώς με ΦΕΚ έχει χαρακτηριστεί δυσπρόσιτο, λειτουργεί στα όρια του χαρακτηρισμένου επίσης με ΦΕΚ ορεινού Δήμου Καντάνου – Σελίνου, απέχει 60 χιλιόμετρα από τα Χανιά, εξυπηρετεί παιδιά από περιφερειακά, ορεινά, δυσπρόσιτα χωριά απόστασης από 6 έως 20 χλμ. (Φλώρια, Κακοδίκι, Τεμένια, Στροβλές, Μυλωνές κ.α.) και περιλαμβάνει παραπάνω από ένα παιδί ανά τάξη με διαγνωσμένες αναπηρίες αλλά και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ύστερα από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι.
Η κ. Αντωνογιαννάκη επισημαίνει ότι «για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου, οι ώρες που βρίσκονται στο σχολείο αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για μάθηση, τη μοναδική ευκαιρία για συναναστροφή, τη μοναδική ευκαιρία για παιχνίδι. Το να μην έχει κάθε τάξη τον δάσκαλό της είναι καταστροφικό για τα συγκεκριμένα παιδιά και για ολόκληρη την κοινωνία της Καντάνου».
«Καλούμε τους πάντες να αντιληφθούν την αναγκαιότητα ύπαρξης 6θέσιου σχολείου στην Κάντανο και θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης, προσθέτοντας πως η υποβάθμιση του σχολείου οδηγεί σίγουρα σε ερήμωση της υπαίθρου.
ΕΡΤ Χανίων – Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος