Δέκα μετάλλια και ένα Μεσογειακό ρεκόρ η Ελλάδα στην Τεχνική Κολύμβηση

Array

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  για την Ελληνική αποστολή  η δεύτερη ημέρα (27/8) των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Πάτρα 2019», καθώς κατέκτησε 10 ακόμα μετάλλια στην Τεχνική Κολύμβηση (5 χρυσά και 5 ασημένια).

Δέκα μετάλλια και ένα Μεσογειακό ρεκόρ η Ελλάδα στην Τεχνική ΚολύμβησηΣτον τελικό των 50μ  άπνοης κολύμβησης, ο Ιωάννης Πιπίνιας ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με επίδοση 14.60, πετυχαίνοντας Μεσογειακό ρεκόρ, ενώ ο Αναστάσιος Μυλωνάκης βρέθηκε 2ος με 14.67.

Ο Χρήστος Μπόνιας ήταν ο μεγάλος νικητής στα 50μ διπλά πέδιλα, με 19.35, με τον Στέφανο Αντωνιάδη να τερματίζει 2ος με 19.80, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης στα 200μ διπλά πέδιλα, με χρόνο 1:35.58.

Την πρώτη θέση στον τελικό των 100μ επιφανείας πήρε η Ειρήνη Δεληγιάννη με 41.17, ενώ στο ίδιο αγώνισμα, η Βασιλεία Τσιγκόια τερμάτισε 6η με 42.50. Η Ιωάννα Παναγιώτου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ επιφανείας με 3:24.58, ενώ 2η κατετάγη και η Σοφία Κτενά στα 200μ διπλά πέδιλα με 50.06.

Δέκα μετάλλια και ένα Μεσογειακό ρεκόρ η Ελλάδα στην Τεχνική ΚολύμβησηΣτα 200μ επιφανείας, ο Αναστάσιος Μυλωνάκης ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με επίδοση 1:22.49, με τον Μάριο Αρμούτση, στο ίδιο αγώνισμα, να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στην 8η θέση με 1:31.49, ενώ στα 4Χ50μ διπλά πέδιλα, ο Στέφανος Αντωνιάδης, ο Χρήστος Μπόνιας, η Σοφία Κτενά και η Ευδοξία Θωμάκου πήραν το ασημένιο μετάλλιο με 1:23.95.

Δέκα μετάλλια και ένα Μεσογειακό ρεκόρ η Ελλάδα στην Τεχνική ΚολύμβησηΟ ταυτόχρονος τερματισμός του Τούρκου Τugoon KAYTAR και του Έλληνα Αναστάσιου Μυλωνάκη  στα 200μ επιφανείας, «έκλεψε» την παράσταση χθες ,στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός».

Οι δυο αθλητές τερμάτισαν ταυτόχρονα στον συγκλονιστικό τελικό του αγωνίσματος των 200μ. SF (μονοπέδιλα) του Finswimming με αποτέλεσμα να εφαρμοσθεί η σολομώντεια λύση: αμφότεροι φόρεσαν στο λαιμό τους από ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ ανακρούσθηκαν και οι δυο εθνικοί ύμνοι, πρώτα ο τουρκικός και εν συνεχεία ο ελληνικός.

Η Ελλάδα -μετά και την δεύτερη  ημέρα των αγώνων- βρίσκεται στη πρώτη θέση στην κατάταξη των μεταλλίων με 21  (10 χρυσά , 11 ασημένια) στη δεύτερη θέση είναι η Ιταλία με 19 (8 χρυσά, 4 ασημένια, 6 χάλκινα και στη τρίτη  θέση η Γαλλία  με 14 (5 χρυσά, 2 ασημένια, 7 χάλκινα).

Ειρήνη Μαραγκού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος