EΡΤ Σερρών : Δεν θέλουν τους μετανάστες στην Ροδόπολη Σερρών  

Οι κάτοικοι της Ροδόπολης αντιδρούν στην παρουσία μεταναστών στην περιοχή τους και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει στα μουλωχτά το παροπλισμένο στρατόπεδο «Βασιλειάδη» ως Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών.Σήμερα , στις Σέρρες αναμένεται να  βρεθεί ο σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, Συνταγματάρχης Παύλος Αδακτυλίδης, προκειμένου να «επιθεωρήσει» τις εγκαταστάσεις του παροπλισμένου στρατοπέδου «Βασιλειάδη» στην Ροδόπολη του δήμου Σιντικής.

Το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» λειτουργούσε έως τα τέλη του 2012 ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, οπότε και λόγω κρίσης έβαλε λουκέτο. Παρά το αίτημα του δήμου Σιντικής να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για οικο-τουριστικούς λόγους, μια και η Ροδόπολη γειτνιάζει με τον σπάνιο υγρότοπο της Κερκίνης και την οροσειρά του Μπέλες, η απάντηση ήταν αρνητική.

«Είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το πρώην στρατόπεδο για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών. Η Ροδόπολη είναι ένα μικρό χωριό 800 κατοίκων, που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος λειτουργίας ενός τέτοιου κέντρου που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει», δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.  Ερώτηση για το ίδιο θέμα, κατέθεσε χθες στην βουλή και η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, ζητώντας να πάρουν θέση  για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Ροδόπολη, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, κ.κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής και Πάνος Καμμένος αντίστοιχα. Να σημειωθεί πως την ώρα που ο σύμβουλος του κ.Τόσκα θα επιθεωρεί το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στην Ροδόπολη, κάτοικοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος