Η έναρξη μιας συστηματικής συνεργασίας του Δήμου Καστοριάς με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας «σφραγίστηκε» με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θεόδωρος Θεοδουλίδης.
Στόχος της συνεργασίας η από κοινού υλοποίηση δράσεων και η δημιουργία ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Η συνεργασία του Δήμου κυρίως με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου που έχει έδρα την Καστοριά, στοχεύει σε ευρύτερα οφέλη στην οικονομία και την τοπική κοινωνία.
«Η πολύ αξιόλογη δουλειά που γίνεται από τη Διοίκηση και τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου μας είναι άξια συγχαρητηρίων. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας και να αξιοποιήσουμε την επιστημονική γνώση που υπάρχει στο ίδρυμά μας, που, μάλιστα, είναι και ένας από τους στρατηγικούς εταίρους του Προγράμματος της Δίκαιης Μεταλιγνιτικής Μετάβασης, προς όφελος πάντα της περιοχής μας και των κατοίκων της Καστοριάς», τόνισε, κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου, ο Γιάννης Κορεντσίδης.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδουλίδης, ανέφερε: «Προφανώς, εκτός από το Μνημόνιο υπάρχει ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας με τον Δήμο Καστοριάς, αντιλαμβανόμενοι όλοι μας τον αναπτυξιακό ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την Καστοριά, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια. Ο ρόλος αυτός ενισχύεται με το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μεταλιγνιτικής Μετάβασης στο οποίο είμαστε Στρατηγικοί Εταίροι».
Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου ήταν η Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Ασπασία Βλάχβεη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, Κίμων Μηταλίδης και οι αντιδήμαρχοι Όλγα Θεοχάρη και Σάκης Ρήμος που αποτελούν μέλη της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για την υλοποίηση και παρακολούθηση των όρων της συνεργασίας των δύο φορέων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος