Η Κομοτηνή με τα μάτια ενός γιατρού ποιητή

Είναι «καταρχήν γιατρός και μετά ποιητής», όπως δηλώνει ο Αμέτ Χασάν, σπεύδοντας να σημειώσει ότι η Κομοτηνή είναι η πόλη που λατρεύει.

«Εδώ άνοιξα τα μάτια μου για πρώτη φορά, εδώ μεγάλωσα, μου έλειψε για λίγο λόγω σπουδών, ξαναγύρισα και εδώ σκοπεύω να συνεχίσω τη ζωή μου.» δηλώνει απλά και κάνει λόγο για μια πανέμορφη πόλη, κοντά σε βουνό και θάλασσα, μια πόλη «έγχρωμη με απλούς ανθρώπους. Από τη γειτονιά μου μέχρι να πάω στην αγορά χαιρετώ τουλάχιστον εκατό άτομα, είναι ένα μεγάλο χωριό, άλλωστε ένα παγκόσμιο χωριό είναι και ο πλανήτης μας».

Γράφει στίχους στην Κομοτηνή, μια πόλη που τον εμπνέει, όπως λέει. «Με εμπνέει η καθημερινότητα, τα προβλήματα, η ομορφιά, ο έρωτας. Η Κομοτηνή είναι μια πόλη έμπνευσης». Ισχύει το ίδιο και για την εποχή μας; ρωτάμε τον συμπαθή μουσουλμάνο θρακιώτη, γιατρό –δημιουργό και σπεύδει να απαντήσει πως ο ίδιος καμία φορά δεν είναι απαισιόδοξος. «Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι. Βλέπω πάντα μπροστά. Ίσως το πάθημα να μας γίνει και μάθημα. Το μέλλον πάντως θα είναι καλύτερο.» Έγνοια του, όπως σημειώνει, η νεολαία. «Καλώ τους νέους να μην χάσουν ποτέ την αισιοδοξία τους, την διάθεση τους. Όλα μπορούν να τα αγοράσουν και να μας τα πάρουν, το μόνο που δεν μπορούν είναι το χαμόγελό μας κι αυτό να μην χαθεί».

Φώτο:Αμέτ Χασάν Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος