Ειδήσεις από την Πάτρα

“Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα στην Χώρα”, τόνισε σήμερα το πρωϊ στην ΕΡΤ Πάτρας,ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Η επιβολή «αδειών…» στους εργαζόμενους – με η χωρίς αποδοχές – καθώς και η «απεργία» επιχειρήσεων είναι παράνομες ενέργειες.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα , είπε ο υπουργός για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά στην μισθοδοσία των εργαζομένων ΔΕΝ δικαιολογείται επ’ ουδενί η μη εμπρόθεσμη καταβολή της.

Την αγωνία των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μετέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στην Αθήνα, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Επιπλέον,του επέδωσε και το ψήφισμα που εξέδωσε προχθές μετά από συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο κ. Κατσιφάρας, έκανε και πάλι έκκληση στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν αυτές τις τελευταίες κρίσιμες ώρες που απομένουν «πρωτοβουλίες ευθύνης ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση».

Υπομονετικά στην ουρά περιμένουν από νωρίς το πρωϊ οι συνταξιούχοι και στην Πάτρα, προκειμένου να λάβουν τα 120 ευρώ, που είναι και το ανώτατο όριο ανάληψης για τις συντάξεις.

Παρ΄ότι η εξυπηρέτηση προβλεπόταν να γίνεται στις τράπεζες με αλφαβητική σειρά και σήμερα αναμενόταν να εξυπηρετηθούν μόνο οι συνταξιούχοι των οποίων το όνομα αρχίζει με το γράμμα Α – Ι, ωστόσο  στην πορεία σε πολλές τράπεζες στην Πάτρα, η εξυπηρέτηση γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία αφενός λόγω του δημοψηφίσματος της Κυριακής και αφετέρου εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στις τράπεζες και γενικότερα στην αγορά.

«Την Κυριακή 5 Ιούλη ψηφίζουμε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα». Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου, συγκέντρωση ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, η οποία διοργανώθηκε μέσω του facebook. Οι Πατρινοί, με συνθήματα, κάλεσαν τους Ευρωπαίους να δουν τους πολίτες όχι ως αριθμούς αλλά ως οντότητες, που μαστίζονται εδώ και 6 χρόνια, αδυνατώντας να στηρίξουν νέο πακέτο μέτρων, με αύξηση της ανεργίας και χωρίς ανάπτυξη.Κάλεσαν όμως και τους Έλληνες να δώσουν την απάντησή τους στην πολιτική των μνημονίων, να ξεσηκωθούν κατά της λιτότητας και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας, συνεδρίασε εκτάκτως, με διευρυμένη σύνθεση, μετά τις σοβαρές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας και στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητάει την επιβίωση της χώρας, με επιστροφή στις διαπραγματεύσεις και παραμονή στο ευρώ.‘’Η χώρα μας έχει μέλλον μόνο μέσα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση’’…καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνάντηση θα έχει το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφέρεια προκειμένου να συζητήσει με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρέτης, στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το “ΟΧΙ”, στην πλατεία Γεωργίου, στις 8.30 μ.μ.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες παρουσία των τριών βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές του νομού, στην Πάτρα, το Αίγιο, την Δύμη, τα Καλάβρυτα και τον Ερύμανθο.

‘’ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΟΝΟΙΑΣΜΕΝΟΙ” ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβου λίου και τόνισε,πως’’ Απαιτείται Ψυχραιμία, Σύνεση, Νηφαλιότητα και σεβασμός στην αντίθετη άποψη όποια και αν είναι αυτή, διότι αυτό είναι η κορωνίδα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Όπως και να διαμορφωθούν τα πράγματα είπε ο Δήμαρχος, καλώς ή κακώς, την όποια επόμενη ημέρα, ΜΑΖΙ θα συμβιώσουμε.

Μετά το κλείσιμο των εργοταξίων της Ιονίας Οδού,οι υπεύθυνοι δύο ακόμα εταιρειών, του Άκτωρα και της J & B ΑΒΑΞ, ενημέρωσαν χθές το προσωπικό τους πως αναστέλλεται η λειτουργία των εργοταξίων τους μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν από τις κατασκευάστριες εταιρείες για την πορεία των εργασιών.

Σύνταξη: Δήμητρα Αναργύρου

Πηγή φωτο: Δήμος Πατρέων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος