Καβάλα: «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή»

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καβάλας.

Θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης από τις 10:30 έως και τις 13:30 και από τις 16:30 μέχρι τις 21:00 το βράδυ με στόχο να σταλεί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης στην πρακτική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Η ημέρα αυτή έχει ορισθεί από το 2012 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το 2018 έχει αποκτήσει παγκόσμια διάσταση, με γνώμονα το μήνυμα «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή».

Μόνο στην Ευρώπη και στην Αμερική 700.000 άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από μια καρδιακή ανακοπή που οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν σε θάνατο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξηθεί δύο έως τέσσερις φορές η επιβίωση, είναι η άμεση εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους πρώτους ανταποκριτές που είναι οι πολίτες. Αν αυξηθεί η συχνότητα εφαρμογής της, μπορεί 200.000 ζωές να σωθούν στην Ευρώπη και στην Αμερική κάθε χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος