Κομοτηνή: 100 χρόνια βράζουν ρύζι…

Ρύζι Μπόνετ, Καρολίνα, Γλασέ, Νυχάκι. Ο Α’ Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλάστρας κάνει τα δικά του ανοίγματα στην αγορά της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης προσπαθώντας να κατακτήσει μια θέση στο πιάτο και στο τραπέζι όλων με τη δική του επωνυμία. Έχει άλλωστε όνομα βαρύ σαν ιστορία… Μια ιστορία που ξεκίνησε το έτος 1917. Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού βρίσκονται στα δυτικά του Νομού Θεσσαλονίκης, παραπλεύρως του ποταμού Αξιού, στην περιοχή που παράγεται το 70% της εγχώριας παραγωγής ρυζιού.

Σύμφωνα με τον Γώγο Ιωάννη, υπεύθυνο πωλήσεων ο Συνεταιρισμός συγκεντρώνει και διαχειρίζεται 30.000 τόνους ρυζιού ετησίως διαθέτοντας το στην ελληνική αγορά αλλά και σε αγορές του εξωτερικού(Γαλλία, Κύπρος, Τουρκία και άλλες βαλκανικές χώρες). Το αποτέλεσμα της δουλειάς των 500 μελών του Συνεταιρισμού στη μεγαλύτερη ρυζοπαραγωγό περιοχή της Ελλάδας, στην Χαλάστρα μόνο θετικά μηνύματα εκπέμπει.

Από το 2010 μάλιστα δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης –συσκευασίας, στην οποία εφαρμόζεται σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 22000:2015, υλοποίησε το στόχο του για καθολική διαχείριση του ρυζιού από το στάδιο της παραγωγής μέχρι την τελική διάθεση στον καταναλωτή. «Στόχος μας να αποφλοιώνουμε όλο και περισσότερο από το ρύζι που παράγει ο Συνεταιρισμός» δηλώνει ο κ. Γώγος με την προσδοκία ότι το κέρδος θα είναι υψηλότερο για τον παραγωγό.
Φώτο: Ο Ιωάννης Γώγος (αριστερά) με τον συνεργάτη του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος