Κομοτηνή: Αγάπη κι αλληλεγγύη σε αναμονή

Μια αγκαλιά είναι ένα πολύτιμο δώρο! Ιδιαίτερα για εκείνον που μόνος, άνεργος, ίσως, άπορος νιώθει ξένος με τη χαρά και τη ζωή. Μια τέτοια σπουδαία, μεγάλη αγκαλιά έχει ανοίξει στην Κομοτηνή, δεκαπέντε καταστηματάρχες συγκροτούν την «αλληλεγγύη σε αναμονή»… και η προσπάθεια συνεχίζεται με τον κύκλο να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν υπολογίσει κανείς και τους καταστηματάρχες και τους πολίτες που κινούνται διακριτικά.

«Αφετηρία αποτέλεσαν οι μέρες αυτές, μέρες όπου η αγάπη περισσεύει πάντα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και στόχος», όπως δηλώνει ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης, εμπνευστής της ιδέας, «να έχουν τα απαραίτητα στο τραπέζι τους και οι μη έχοντες». Ψωμί, καφές, κρέας, αλλά και είδη ένδυσης, ακόμη-ακόμη και υπηρεσίες υγείας, ενισχυτικής διδασκαλίας,service αυτοκινήτων προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που θέλουν, χρειάζονται, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν.

«Έρχεται ο κόσμος, ψωνίζει κάτι για το σπίτι του και αγοράζει και κάτι ακόμη αφήνοντας το στο κατάστημα για τους ανθρώπους που δεν έχουν.» δηλώνει ο κ. Βεζυριαννίδης σημειώνοντας με καμάρι ότι «δεκαπέντε καταστήματα και άλλα τόσα που κινούνται διακριτικά συνεχίζουν να καλούν τους πελάτες τους καθημερινά να αγοράσουν κάτι, να πληρώσουν κάτι και να το αφήσουν… «σε αναμονή». «Μένει σε μας να μην «ξεφουσκώσει» η προσπάθεια» δηλώνει ο κ. Βεζυριαννίδης και αποκαλύπτει ότι ιατρεία, φροντιστήρια, ακόμη και συνεργεία αυτοκινήτων δηλώνουν τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν και αυτοί σ’ αυτή την καθημερινή προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης. Μια αλλιώτικη αγκαλιά είναι σε αναμονή και περιμένει να τη βρει αυτός ο οποίος τη χρειάζεται περισσότερο.

Φώτο:Μιχάλης Βεζυριαννίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος