Κομοτηνή: Αναζητώντας το Θεό…

«Είναι αποκούμπι, παρηγοριά, γαλήνη» δηλώνει η κα Ματίνα. Κάτοικος της Κομοτηνής η ίδια. Άνθρωπος της Εκκλησίας, αλλά «με τους δικούς της όρους»…

Το 24ωρο που προηγήθηκε «ανέδειξε» μια ακόμη αναζήτηση του Θείου από τους ανθρώπους, τους πιστούς. Ένα προσκύνημα που ήρθε στη Ροδόπη, της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Μαλεβή, αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς. «Πάντα αναζητώ την επαφή με το θείο» προσθέτει αποκαλύπτοντας ότι από μικρό κοριτσάκι αφιερώνει χρόνο στην προσευχή. «Τώρα μπορεί να μην εκκλησιάζομαι τακτικά, αλλά πιστεύω…».

Προσευχές που αγκαλιάζουν κι ανθρώπους ξένους. «Όταν πονάει ο άλλος συμπάσχω» δηλώνει άλλη γυναίκα που δεν παραλείπει κάθε Κυριακή να αναζητά την γαλήνη στον Εκκλησιαστικό Λόγο. «Ο άνθρωπος θέλει γαλήνη, συντροφικότητα. Δυστυχώς η ανθρωπιά έχει χαθεί στις μέρες » παρατηρεί και στο ερώτημα πώς εκείνη επιλέγει να απαντήσει; Σημειώνει:« Με το να πλησιάζουμε τον καθένα. Τουλάχιστον, τα άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος, τους φίλους, τις φίλες. Μακάρι αυτή η προσέγγιση να μας οδηγήσει στην ανθρωπιά.» εύχεται καλώντας τους ανθρώπους να «συμπάσχουν με τον πόνο του άλλου».
Φώτο: Ουρά από πιστούς που θέλουν να προσκυνήσουν Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος