Κομοτηνή: Beach bar σε αναμονή

«Κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα για τα μέρη εκείνα που νοικιάζουμε σε ιδιώτες. Πρόκειται για πέντε σημεία beach – bar που νοικιάζουμε σε ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, κι αυτό γιατί το καθεστώς είναι έωλο» δηλώνει ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης σημειώνοντας: «Περιμένουμε να δούμε τι θα πει το αρμόδιο Υπουργείο».

Η δημοτική αρχή, εν όψει της έναρξης της νέας θερινής περιόδου, είναι σε αναμονή για το θέμα της παραλιακής ζώνης. Παράλληλα, προχωρά στην χάραξη, οριοθέτηση εκείνων των σημείων που κρίνονται ικανά να λειτουργήσουν ως χώροι διασκέδασης και αναψυχής για τους λουόμενους, πέντε συνολικά, στα όρια της παραλιακής ζώνης του Δήμου. «Πρόκειται για σημεία ικανά να φιλοξενήσουν την τοποθέτηση των κατασκευών που απαιτούνται για την λειτουργία των beach bar» δηλώνει ο δήμαρχος εκφράζοντας την αγωνία του για την έκβαση του θέματος, καθώς, όπως λέει, «δεν μπορεί να πει ή να κάνει κάτι συγκεκριμένο» γεγονός που δεν κρύβει ότι τον στεναχωρεί ιδιαίτερα.

Οι χώροι αναψυχής, τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν μετά από δημοπρασία, που διενεργούσε ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών , μετά από παραχώρηση από το Υπουργείο Οικονομικών. Φέτος, η παραχώρηση είναι αμφίβολη γιατί έχει εκδοθεί μια απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σύμφωνα με την οποία δεν είναι νόμιμη η διαδικασία η οποία μέχρι πρότινος ακολουθούνταν από το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, και στην παραλιακή ζώνη της Μαρώνειας δήμος και ενδιαφερόμενοι περιμένουν στο ακουστικό τους ελπίζοντας σε θετικές και γρήγορες εξελίξεις.
Φώτο:Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών, Γιάννης Σταυρίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος