Κομοτηνή: Caravan Project και δημιουργία

Η Θέκλα Μαλάμου είναι κινηματογραφίστρια- φωτογράφος στην ομάδα του Caravan Project από την αρχή του ξεκινήματος αυτού του ιδιαίτερου οδοιπορικού που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Στόχος του Caravan να φέρει ανθρώπινες ιστορίες στο προσκήνιο, ανθρώπων καθημερινών, αλλά όπως η ίδια λέει, «ξεχωριστών», καθώς έχουν όλοι μια διαφορετική θεώρηση για τη ζωή.

«Κινηματογραφήσαμε διάφορες ιστορίες, όπως έναν τυφλό μονόχειρα ψαρά από τη Χίο, μια δράση συλλογικότητας, το Κοινωνικό Ωδείο στην Αθήνα, έναν καραβομαραγκό, έναν γλύπτη, τον Αλέξανδρο στο Καστελόριζο » δηλώνει σημειώνοντας ότι τις ιστορίες αυτές τις προβάλλουν στον κόσμο κατασκηνώνοντας σε επτά διαφορετικές πόλεις της χώρας για έναν μήνα. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα του ενός μηνός, εκτίθεται φωτογραφικό υλικό, προβάλλονται ταινίες, γίνονται σεμινάρια.

Η ομάδα του Caravan Project μεγαλώνει σε κάθε προορισμό. Ήδη συνολικά δραστηριοποιούνται δέκα άτομα. Μέχρι τώρα έχουν αφήσει το δικό τους «άρωμα» δημιουργίας στη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, στην Ύδρα, στη Θεσσαλονίκη. Το ταξίδι τελειώνει στην Αθήνα τον Ιούνιο. Όπως, όμως, αποκαλύπτει η Θέκλα Μαλάμου υπάρχει σκέψη για το Caravan 3. Όσον αφορά στις εντυπώσεις της από το ταξίδι σπεύδει να δηλώσει ότι οι τόποι είναι διαφορετικοί, «οι άνθρωποι μας αγκάλιασαν στον κάθε τόπο, οι εμπειρίες ξεπήδησαν είτε από τους μαθητές, είτε από τους ενήλικες» δηλώνει η κα Μαλάμου σπεύδοντας να σημειώσει ότι κάθε άνθρωπος που συναντά μια άλλη, διαφορετική ιστορία θα πρέπει να έχει τα αυτιά του και τα μάτια του ανοιχτά για να την ακούσει και να τη δει.
Φώτο:Θέκλα Μαλάμου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος