Κομοτηνή: Δικηγόροι στα αζήτητα

Η Στέλλα Στόϊκου είναι νεαρή δικηγόρος στην Κομοτηνή. «Για πόσο ακόμα δεν ξέρω» σπεύδει να προσθέσει γελώντας πικρά προσθέτοντας χωρίς δεύτερη σκέψη ότι «οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες πάνε από το κακό στο χειρότερο».

Η ίδια απέκτησε την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος το 2005. Δέκα χρόνια μετά βλέπει την τεράστια διαφορά που έχει σημειωθεί. «Είχα πολλές ελπίδες έχοντας τελειώσει μια δύσκολη Σχολή και κάνοντας μεταπτυχιακό, αλλά, δυστυχώς, η κατάσταση έχει φτάσει και τον κόσμο να μην διεκδικεί πια το δίκιο του, έχει γίνει πολύ ακριβή η δικαιοσύνη, για λίγα πορτοφόλια, και, από την άλλη, έχουν αυξηθεί πολύ τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα επιβίωσης».

Όσον αφορά στις εργασίες που καλούνται να διεκπεραιώσουν; Υπάρχουν αγγαρείες της τάξης των 50 και 100 ευρώ. Ίσα –ίσα να βγει ένα μεροκάματο με διευκολύνσεις που δεν είναι και τόσο νομικές, αλλά περισσότερο διεκπεραιωτικές. Όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας των νέων δικηγόρων στις μεγάλες πόλεις κάνει λόγο για «υποδούλωση» και προσθέτει «δεν αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες αλλά ως υπάλληλοι με το χειρότερο τρόπο αμειβόμενοι. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ αναγκάζονται να είναι στο γραφείο».
Η Στέλλα Στόϊκου σημειώνει ότι οι νέοι αισθάνονται τρομερά ανασφαλείς, καθώς «άλλοι αποφασίζουν για μας. Κι όλα εξελίσσονται σε βάρος των νέων ανθρώπων».
Φώτο:Στέλλα Στόϊκου, δικηγόρος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος