Κομοτηνή: Δημιουργία στα χρόνια της κρίσης

Έχει το δικό της εργαστήριο χειροποίητων κοσμημάτων και χρησιμοποιώντας κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της γυρίζοντας μια και καλή την πλάτη στη Λογιστική, στο αντικείμενο των σπουδών της.

Η Ιωάννα Αρβανιτίδου ξεκίνησε να φτιάχνει χειροποίητα κοσμήματα για να τα φορά η ίδια, ωστόσο, τα κολακευτικά σχόλια των φίλων και των γνωστών της την ώθησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο.

Χρησιμοποιεί όλα τα υλικά, ημιπολύτιμες πέτρες, ασήμι , μέχρι ο,τι φαντάζει περιττό στα μάτια των υπολοίπων. Η αρχή έγινε με χαλασμένα φερμουάρ που τα προμηθεύονταν από μια μοδίστρα. «Χρειάζεται αγάπη για το κόσμημα. Ίσως και φαντασία για το τι μπορείς να κάνεις με ένα αντικείμενο» εξηγεί. Προμηθεύεται, όπως δηλώνει, τα υλικά της χωρίς να ξέρει από πριν που θα τα χρησιμοποιήσει. Στην πορεία παίρνουν μορφή, γίνονται σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, καρφίτσες.

Μπορεί η τέχνη σας να σας ζήσει αξιοπρεπώς; ρωτάμε την εμπνευσμένη δημιουργό και εκείνη με δισταγμό, αλλά και γνώση απαντά «το χειροποίητο κόσμημα δεν έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που λατρεύουν το μοναδικό κομμάτι που θα φτιαχτεί για τους ίδιους, οπότε είναι καλά, δεν έχω παράπονο». Μπορεί η απάντηση στην κρίση να αποτελεί τελικά η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, η έμπνευση και η δημιουργία…
Φώτο:Ιωάννα Αρβανιτίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος