Κομοτηνή: Δύσκολες ώρες και για τα παραδοσιακά καφενεία

Στο συμπέρασμα ότι χρόνο το χρόνο τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα, ακόμη και για τα παραδοσιακά καφενεία οδηγείται ο Ιωάννης Κιλτσίκης, υποψήφιος πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και ιδιοκτήτης ο ίδιος παραδοσιακού καφενείου στην Κομοτηνή.

«Ο κόσμος είναι “κουμπωμένος” με τις εξελίξεις κι εύχομαι να μην δούμε χειρότερα» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτών των δυσκολιών εξηγεί: “Έχει μειωθεί ο τζίρος κατά πολύ. Έχουν αυξηθεί τα πάγια επίσης κατά πολύ. Δυστυχώς αυτό το οποίο μένει μετά από 17 ώρες δουλειά κάθε μέρα είναι ένα μηδέν. Ευελπιστούμε πλέον να έχουμε την υγεία μας, γιατί μόνο αυτό μας μένει». Στην παρατήρηση δε ότι ανοίγουν συχνά νέα καφέ προσθέτει «Ας μην κρίνει ο κόσμος από αυτό που βλέπει. Ακόμη και για ένα καφενείο γεμάτο κόσμο, χρειάζονται πολλά χρήματα για να στηριχτεί η λειτουργία του».

Όσον αφορά στις μικρές εκείνες, απαραίτητες κινήσεις που θα έδιναν ανάσες στο χώρο του απαντά: «Να αλλάξει η όλη πολιτική για τους χώρους εστίασης, καφέ κ.α. Να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Ανάπτυξη υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει. Πάντα το κράτος λειτουργεί φοροεισπρακτικά απέναντί μας. Είμαστε τα εύκολα θύματα». Τέλος, μιλώντας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου δηλώνει υπέρμαχος, ωστόσο, σημειώνει με ειλικρίνεια «Είναι αδύνατον να εφαρμοστεί 100% σε όλους τους χώρους αναψυχής, εστίασης και διασκέδασης με αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Θα πρέπει να πάμε σε λύσεις που να βολεύουν το κράτος, αλλά και τους επαγγελματίες. Λύσεις υπάρχουν για κάποιους λόγους δεν εφαρμόζονται» και σπεύδει να προσθέσει «Πιστεύω ότι σε καίριες θέσεις θα πρέπει να προέρχονται άτομα από τον επαγγελματικό χώρο».
Φώτο:Καφενείο στην Κομοτηνή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος