Κομοτηνή: Οι χειροτεχνίες της Ροδιάς

Πέντε χρόνια τώρα δημιουργεί και παρουσιάζει εντυπωσιακές χειροτεχνίες! Η Ροδιά ξεκίνησε χρησιμοποιώντας παλιά αντικείμενα, φερμουάρ, δαντελίτσες, κουμπιά, παλιά ρούχα για πέταμα. «Αντί να τα κάνω ξεσκονόπανα τα έκανα δημιουργίες» δηλώνει και σημειώνει «Σιγά-σιγά, όμως, με τον καιρό άρχισα να κάνω κι άλλα, με υλικά που έπαιρνα ή μου έδιναν ή έβρισκα εγώ, ακόμη και από την έξω πλευρά των κάδων».
Την συναντήσαμε πάλι να δημιουργεί. Διάφορα: κηροπήγια, γούρια, πλεχτά, κασκόλ, γάντια, γκέτες, γιλέκα, μπλουζάκια, διακοσμητικά, κολιέ γύρω της μαρτυρούσαν τα σημάδια της έμπνευσης και των ασταμάτητων πειραματισμών της.

Δημιουργίες για άνδρες και γυναίκες, για παιδικά δωμάτια, στολίδια για γάμους και βαφτίσια. «Είμαι πάντα υπέρ του απλού και του λιτού» σημειώνει η Ροδιά προσθέτοντας «Νιώθω πολύ καλά, βλέπω να βγαίνουν από μέσα μου ιδέες που τις υλοποιώ και χαίρομαι, οι δημιουργίες εξαπλώνονται παντού, αρέσουν, το μαθαίνουν κι άλλοι, έρχονται και με βρίσκουν και αυτή η αναγνώριση του κόσμου με χαροποιεί».

Τρόπος αντιμετώπισης του άγχους, της κατάθλιψης η δημιουργία; την ρωτάμε. «Ξεφεύγεις από τα πάντα. Το μυαλό σου είναι πεντακάθαρο, πιάνοντας να κάνεις κάτι, σου έρχεται ως ιδέα και κάτι άλλο και κάτι άλλο, οπότε δεν σταματάς ποτέ» παραδέχεται προτρέποντας: «Να αναζητήσουν κάποιο χόμπι οπωσδήποτε, κέντημα, πλέξιμο, χειροτεχνίες με απλά υλικά. Υπάρχουν τόσα που μπορούν να κάνουν! «Πειραματισμός και δημιουργία» είναι το μότο μου. Ποτέ δεν έχω ένα πατρόν, είναι όλα έργα της πορείας, της δημιουργίας.»
Φώτο:Η Ροδιά εν ώρα δημιουργίας Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος