Κομοτηνή: «Κυψέλη» πολιτισμού

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες. Μαθήματα βιτρώ, κοσμήματος,φωτογραφίας και αγιογραφίας, καθώς και τμήματα γλυπτικής, κεραμικής, σκίτσου, πλεκτικής, ξυλουργικής και κηροπλαστικής. Όλα αυτά στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Νομού Ροδόπης «Αθηνίων» στην Κομοτηνή σε ένα πανέμορφο χώρο, στο Μέγαρο Στάλιο- (Παπαδριέλειος Πινακοθήκη).

«Στόχος μας είναι να απασχολούνται όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, αλλά και άνδρες της Κομοτηνής, οι οποίοι λόγω και της κρίσης στρέφονται στη χειροτεχνεία» δηλώνουν μέλη του Δ.Σ. και σημειώνουν ότι ο κόσμος έχει διάθεση να μάθει, να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. «Όποιος ενδιαφέρεται για τα εικαστικά στην πόλη της Κομοτηνής ξέρει ότι έχει ένα στέκι, να έρθει, να βρει όποια δραστηριότητα θέλει και να εξελίξει το ταλέντο που πιθανόν έχει. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε στην πόλη μας. Όποιος ενδιαφερθεί για κάτι, να ξέρει ότι θα το βρει στο στέκι μας».

Ένα στέκι ανοικτό για όλους σχεδόν όλη τη μέρα. Πρωινά με σκίτσο, απογεύματα με ζωγραφική και φωτογραφία και τα Σαββατοκύριακα με κάτι εξίσου δημιουργικό. Στον Σύλλογο Καλλιτεχνών Νομού Ροδόπης «Αθηνίων» κανείς δεν πλήττει! «Θέλουμε τους ανθρώπους του Δήμου να είναι περισσότερο κοντά στις εκδηλώσεις μας και να μας επιβραβεύουν με την παρουσία τους » δηλώνουν καλώντας τη δημοτική αρχή να προσέξει λίγο περισσότερο αυτή την κυψέλη πολιτισμού για να καταφέρουν οι καλλιτέχνες της να εξελιχθούν λίγο παραπάνω , όπως σημειώνουν, όπως αρμόζει σε ένα τόσο όμορφο χώρο.
Φώτο: Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος