Κομοτηνή: Κοτόπουλα στα αζήτητα

Τα αποτελέσματα της οικονομικής στενότητας φαίνεται πως βιώνουν οι «κοτοπουλάδες» της Κομοτηνής. Επαγγελματίες που αγοράζουν κοτόπουλα, τα ψήνουν και τα προωθούν στην κατανάλωση βλέπουν την ζήτηση να πέφτει κατακόρυφα μαζί και τις δικές τους εισπράξεις.

«Η ζήτηση είναι μειωμένη κατά 50%» δηλώνει Χουσεϊν Μαζίμ και σημειώνει ότι πλήγμα για τον εμπορικό κόσμο της πόλης ήταν και η μετακίνηση της διοργάνωσης της λαϊκής αγοράς από την ημέρα της Τρίτης, όπου γινόταν παραδοσιακά, στο Σάββατο και σε σημείο απομακρυσμένο από το κέντρο.

«Κάθε Σάββατο δεν εκτελούνται δρομολόγια του ΚΤΕΛ στα περισσότερα χωριά της Ροδόπης με αποτέλεσμα να είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι κατεβαίνουν στην πόλη, οπότε και τα δικά μας κοτόπουλα μένουν στα αζήτητα» δηλώνει ο κος Χουσεϊν Μαζίμ και σημειώνει «τώρα δεν υπάρχει καλή μέρα, για μας όλες οι μέρες είναι ίδιες».

Ένα «γευστικό» επάγγελμα αφήνει πικρή γεύση στα χείλη των παραδοσιακών επαγγελματιών που παρά τα προβλήματα έμαθαν να χαμογελούν και να αντιμετωπίζουν την κάθε μέρα ως ένα νέο, διαφορετικό ξεκίνημα.
Φώτο:Ο Χουζεϊν Μαζίμ, επαγγελματίας Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος