Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα με αισιοδοξία

Ο Γιάννης Ζωϊδης είναι καινούργιος επαγγελματίας, όπως λέει. Μαζί με τον συνεταίρο του αποφάσισαν να πάρουν ένα καφενείο που λειτουργούσε ήδη απέναντι από τα Δικαστήρια της Κομοτηνής και να το ανακαινίσουν κάνοντας το έναν καινούργιο χώρο, με όμορφο και ζεστό περιβάλλον.

Έχοντας την πολυετή εμπειρία του εργαζόμενου σε ένα cafe ο Γιάννης Ζωϊδης, παρά τα 27 του μόλις χρόνια, ήξερε τι έπρεπε να κάνει σε ένα χώρο κορεσμένο, όπως αυτός των καταστημάτων αναψυχής.

«Κάναμε αυτή την κίνηση γιατί πιστεύουμε ότι σε καιρό Κρίσης, αν κάνεις μια σωστή κίνηση μπορείς να ορθοποδήσεις» δηλώνει σημειώνοντας ότι όταν δίνεις στους πελάτες ένα σωστό προϊόν εκείνος θα σε τιμήσει με την παρουσία του. Τα πολλά cafe που λειτουργούν ήδη στην Κομοτηνή, δεν σας προβληματίζουν; ρωτάμε τον νεαρό επαγγελματία «προσωπικά όχι» απαντά και εξηγεί «δεν άνοιξα ένα café στο κέντρο, είμαι ένα συνοικιακό μαγαζί, ένα μαγαζί που είναι εκτός ανταγωνισμού και δεν έχω να χάσω κάτι, στόχος μας να παρέχουμε υπηρεσίες στους πολίτες που έρχονται από άλλες πόλεις για τις δικαστικές τους υποθέσεις στο Εφετείο της Θράκης, αλλά και για τους δικηγόρους της Κομοτηνής» δηλώνει σημειώνοντας ότι γύρω από το café τους έχουν όλοι οι δικηγόροι τα γραφεία τους.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά αυτός που σκέφτεται ένα καινούργιο βήμα, κάτι ξεχωριστό, καλό είναι να το κάνει » δηλώνει ο Γιάννης Ζωϊδης και σημειώνει ότι σε λιγότερο από 1,5 μήνα που πήραν την απόφαση είχαν ανοίξει το café τους και δούλευαν ήδη, «η γραφειοκρατία δεν είναι εμπόδιο, εμπόδιο είναι το οικονομικό θέμα», δηλώνει προσθέτοντας «στις μέρες είναι πολύ δύσκολο να έχεις κάποιο απόθεμα στην άκρη, νέοι σαν κι εμένα είναι λίγο δύσκολο να έχουν οικονομίες».

Δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον. Πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Μπορεί από την μέρα που άνοιξαν την επιχείρηση τους οι δικηγόροι να βρίσκονται σε αποχή, ωστόσο, αυτό δεν τους πτοεί. «Είμαστε μαζί τους, τους στηρίζουμε και περιμένουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά ευχόμενος να βγουν κερδισμένοι από τον αγώνα που δίνουν.
Φώτο:Γιάννης Ζωϊδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος