Κομοτηνή: Ο ορεινός Κέχρος αναστενάζει

Εξήντα οικογένειες στον ορεινό Κέχρο, μια ανάσα από τα ελληνο βουλγαρικά σύνορα, βλέπουν τις μέρες να περνούν, αλλά τα δικά τους προβλήματα να μην επιλύονται. «Λιγοστά τα έσοδα για τις οικογένειες, πολλά τα προβλήματα» δηλώνει ο κ. Μποσταντζί Μεχμέτ, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι περιορίζουν τη δράση τους κι απογοητεύονται βλέποντας τα προϊόντα που παράγουν να μην πωλούνται στην αξία που κανονικά έχουν.

Με ξυλεία, κτηνοτροφία και καλλιέργεια κηπευτικών ζουν οι κάτοικοι, το εισόδημα λιγοστό, τα έξοδα πολλά. Γι αυτό το λόγο δεν είναι λίγοι εκείνοι που μεταναστεύουν. «Πάνε όπου βρουν δουλειά» δηλώνει και εξηγεί ότι φεύγουν για άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας. Μετανάστες που δουλεύουν σε οικοδομές, εργοστάσια, θερμοκήπια, ναυπηγία, όπου βρουν μεροκάματο.

«Χρειάζεται ενίσχυση ο πρωτογενής τομέας, να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα σ’ αυτόν και να αρχίσουμε να παράγουμε» δηλώνει ο έμπειρος δάσκαλος που βλέπει τον τόπο του να αδειάζει και να μαραζώνει «χτυπημένος» από την Κρίση.
Φώτο:Μποσταντζί Μεχμέτ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος