Κομοτηνή: Όνειρα στα χρόνια της χολέρας

Ζουν στην πιο υποβαθμισμένη γειτονιά της Κομοτηνής, στην οδό Τέρμα Αδριανουπόλεως. Σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από το κέντρο της πόλης βλέπουν την ζωή να περνά, αλλά τα δικά τους όνειρα να «σκαλώνουν» στα πρόχειρα στημένα παραπήγματα, στα τενεκεδένια τους σπίτια.

Άνεργοι ή μικροπωλητές που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές, άνθρωποι ψάχνουν για ένα «κομμάτι ψωμί» άλλοτε στους αγρούς κι άλλοτε στους κάδους απορριμμάτων. «Η ανεργία είναι μεγάλο πρόβλημα, με δυσκολία εξασφαλίζουμε 4 με 5 ευρώ την ημέρα.» δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Φουστέν Χουσεϊν.

Ελαιοχρωματιστής, αλλά χωρίς μεροκάματο δύο χρόνια τώρα, έτσι γυρίζει την πόλη με το κάρο του ψάχνοντας αντικείμενα που μπορεί να αξιοποιηθούν, να ανακυκλωθούν και να του δώσουν ένα μεροκάματο. Πολύτεκνος πατέρας πέντε παιδιών, παντρεμένος από την ηλικία των 13 ετών, περιμένει τα 120 ευρώ για κάθε παιδί που εισπράττει κάθε τρείς μήνες για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδά τους. «Έχει αργήσει η καταβολή» λέει χωρίς να κρύβει ότι αναζητά εναγωνίως από κάπου να στηριχτεί. «Μια δουλειά για να μπορέσουμε να ζήσουμε κι εμείς» ψιθυρίζει και σκύβει το κεφάλι στη γη παραμένοντας σιωπηλός «έχουμε κι εμείς τα όνειρά μας, αλλά…». φώτο: O Φουστέν Χουσεϊν με γείτονές του. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος