Κομοτηνή: Παραολυμπιονίκης μόνη ψάχνει

Ένα κολυμβητήριο για να κάνει την προπόνησή της ψάχνει η παραολυμπιονίκης Ριζά Ογλού Σεμιχά από την Ξάνθη. Η θρακιώτισσα αθλήτρια, μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, ετοιμάζεται για την παραολυμπιάδα στο Ρίο της Βραζιλίας, αλλά το μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου του 2016 περνά μέσα πολλά εμπόδια και δρόμο ανηφορικό.

«Είμαι αναγκασμένη να κάνω τις προπονήσεις μου άλλοτε στο κολυμβητήριο της Κομοτηνής κι άλλοτε σ’ αυτό της Καβάλας» δηλώνει η σεμνή αθλήτρια που εντυπωσιάζει με το ξεχωριστό της ήθος και την ιδιαίτερη αγωνιστικότητά της. Τα έξοδα της μετακίνησης βαραίνουν την ίδια και τον σύζυγό της που στέκεται στο πλευρό της πολύτιμος συμπαραστάτης.

Μακριά από την αθλήτρια είναι η προπονήτρια της που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, οπότε η Ριζάογλου Σεμιχά προπονεί και εμψυχώνει η ίδια τον εαυτό της! «Πάλι καλά που κοντά μου έχω την οικογένειά μου και τους φίλους μου» δηλώνει ζητώντας από το Θεό ψυχική δύναμη για να μπορέσει να αντέξει.

Ήταν το 2012 όταν η παραολυμπιονίκης πετύχαινε δύο φορές να βρεθεί στην 5η θέση στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους Έλληνες πολίτες. Τα χειροκροτήματα και τα φλας έσβησαν, μαζί ξεχάστηκαν και οι υποσχέσεις της πολιτείας…
Φώτο:Η Σεμιχά Ριζάογλου με την οικογένεια της Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος