Κομοτηνή: Παρέα μόνο σας ζητώ…

Ονομάζεται Παρασκευάς Πανέρης και είναι 32 ετών. Άτομο με αναπηρία ο ίδιος, καθώς είναι τυφλός εκ γενετής, ζητά να πάψουν πια οι διακρίσεις και οι άσχημες συμπεριφορές προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Αποτέλεσμα των διακρίσεων όπως λέει είναι ότι αρκετά άτομα με προβλήματα αναπηρίας δεν έχουν φίλους! «Μ’ αρέσει να κάνω παρέα με άτομα όλων των ηλικιών, αλλά κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα μαζί μου» δηλώνει μην κρύβοντας τη λύπη και την απογοήτευσή του.

Σπούδασε στη Σχολή ΙΕΚ Τυφλών στη Θεσσαλονίκη τηλεφωνική, κάνοντας κι άλλα μαθήματα όπως: χρήση Η/Υ, κινητικότητα, αγγλικά κ.α. Λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατάφερε να εφαρμόσει στην πράξη τις γνώσεις του. Ωστόσο, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι τώρα πια αισθάνεται πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν δεν έχεις κόσμο. «Εγώ μπορώ να κάνω παρέα με όλες τις ηλικίες, αλλά…» η φράση του μένει στη μέση, μένει σιωπηλός για . «Θα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο, ίσως και να ασχοληθώ με τη μουσική» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει «ακούω μουσική, με ταξιδεύει, μακάρι να μπορούσα να ασχοληθώ επαγγελματικά».

Στο πλευρό του στέκεται η Ναόμη, ο τετράποδος φίλος του. «Η μοναδική μου συντροφιά» δηλώνει ο ίδιος και τη χαϊδεύει τρυφερά. «Μακάρι να μπορούσα να βρω κι εγώ φίλους» δηλώνει ξανά και προσθέτει με νόημα «με φίλους η χαρά γίνεται διπλή και η λύπη μοιράζεται». Είναι ο Παρασκευάς, ένας ευαίσθητος, έξυπνος νέος και το μόνο που ζητά είναι παρέα…Καλώντας όλους να ρίξουν τα τύχη της απομόνωσης που ορθώνονται άδικα γύρω από τα Α.μεΕ.Α.
Φώτο:Παρασκευάς Πανέρης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος