Κομοτηνή: Πρώτη προσπάθεια με αγωνία κι ελπίδες

Ο Χαλήλ Μεσούτ σε καιρό κρίσης επέλεξε να κάνει το πρώτο του επαγγελματικό βήμα, ανοίγοντας ένα εργαστήρι παρασκευής και πώλησης μπουγάτσας στην Κομοτηνή.

Η πρώτη μέρα λειτουργίας του χώρου τον βρήκε με πολύ άγχος, αλλά και κρυφή ανακούφιση στην θέα των πρώτων πελατών που μπήκαν στο χώρο. «Ήθελα οπωσδήποτε να κάνω κάτι» δηλώνει και σημειώνει «σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το εργαστήρι γιατί βλέπω ότι όλα τα εργαστήρια αυτού του είδους δουλεύουν κανονικά.»

Στο πλευρό του Χαλήλ Μεσούτ και η σύζυγος του. Κι οι δυό μαζί πέρασαν πολλές ώρες στο πλευρό άλλου παρασκευαστή μέχρι να μάθουν την τέχνη και τώρα και οι δύο αγωνιούν για την έκβαση της προσπάθειας τους. «Υπάρχει μεγάλη αγωνία» παραδέχεται ο Χαλήλ Μεσούτ και σημειώνει ότι προηγήθηκαν δύο –δυό μιση μήνες για την προετοιμασία του καταστήματος και την έκδοση των αδειών που απαιτούνται. «Δεν μπορώ να πω ότι κουραστήκαμε ιδιαίτερα» δηλώνει σημειώνοντας ότι τα χρήματα που απαιτούνται για την προετοιμασία του καταστήματος εξαρτάται πάντα από την κατάσταση που αυτό βρίσκεται.

«Τα παλιά καταστήματα απαιτούν περισσότερη δουλειά και πιο πολλά χρήματα» δηλώνει σημειώνοντας ότι η προσωπική δουλειά απαλλάσσει από επιπλέον μεροκάματα. «Πέρασα πολλές ώρες στο χώρο μόνος μου ετοιμάζοντας τον με τον καλύτερο τρόπο για την υποδοχή των πελατών. Χωρίς δουλειά προσωπική τίποτα πλέον δεν γίνεται » δηλώνει ο Χαλήλ Μεσούτ και χαμογελά με την ελπίδα ότι οι χαρές που θα του προσφέρει ο πρώτος του επαγγελματικός χώρος θα είναι πολλές.

Φώτο:Χαλήλ Μεσούτ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος