Κομοτηνή: Ραδιοφωνικά Μαθήματα πυρόσβεσης

Οι πυροσβεστήρες παντού (σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα, αυτοκίνητα) και η σωστή τους χρήση σώζει ζωές και περιουσίες. Με πρωτοβουλία του Συντονιστή του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού ΕΡΤ Κομοτηνής, κ. Χάρη Μιχαλόπουλου οι εργαζόμενοι του Σταθμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα βασικά βήματα αντιμετώπισης της φωτιάς που αποβαίνουν σωτήρια. Δάσκαλος ο ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη πυρόσβεσης , κ. Νίκος Στεργίου.

Ποιοι είναι οι πυροσβεστήρες που πρέπει να έχουμε μαζί μας; Πού πρέπει να τοποθετούνται; Με ποιο τρόπο τα ‘θαυματουργά’ λουλούδια σβήνουν φωτιές στην κουζίνα; Σ’ αυτές κι άλλες πολλές απορίες δόθηκαν απαντήσεις από τον κ. Στεργίου στους εργαζόμενους του Σταθμού, οι οποίοι έμαθαν τον νούμερο ένα κανόνα: «Σωστά συντηρημένος ο πυροσβεστήρας και τοποθετημένος σε σωστό σημείο».

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου ο πυροσβεστήρας θα πρέπει να συντηρείται μια φορά το χρόνο. Όπως σημείωσε τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα μαθήματα πυρόσβεσης τόσο σε υπηρεσίες, όσο και σε βιομηχανικές μονάδες και ξενοδοχεία. «Η γνώση είναι δύναμη και σώζει ζωές» δηλώνει ο κος Στεργίου προτρέποντας όλους να δώσουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους ώστε να ενημερωθούν σωστά. Ένα μάθημα με την ευχή να είναι αχρείαστο, αλλά σίγουρα αν χρειαστεί, θα φανεί σωτήριο.
Φώτο:Μαθήματα πυρόσβεσης στην ΕΡΤ Κομοτηνής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος