Κομοτηνή: Στην Μαρώνεια του Οδυσσέα

Κατάγεται από την Μαρώνεια και δίνει το δικό της αγώνα το Αρχαίο Θέατρο, η Μαρμαρίτσα, η Σύναξη και άλλα εξαιρετικά σημεία της περιοχής να καταφέρουν να έλξουν χιλιάδες επισκέπτες. Η Περβανά Βασιλική είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαρώνειας η «Ιππαρχία» . Ένας Σύλλογος που ιδρύθηκε το 2013. «Θέλουμε να εξωραΐσουμε τον πολιτισμό της Μαρώνειας, να αναδείξουμε την περιοχή και να δημιουργήσουμε υποδομές τέτοιες που να έρχονται επισκέπτες, αλλά να παραμένουν στην περιοχή περισσότερο» δηλώνει η ακάματη Βασιλική Περβανά και σημειώνει ότι είναι καιρός το ακατέργαστο διαμάντι της Μαρώνειας να βγει στο φως.

Ο επισκέπτης που έρχεται στην περιοχή θα πρέπει, όπως λέει, εκτός από τον αρχαιολογικό πλούτο να βρει και κάτι ακόμη για να μείνει. Απαραίτητη κρίνεται και η δημιουργία – λειτουργία καταλυμάτων. Όπως και η ανάδειξη του Σπηλαίου της Μαρώνειας. «Αν είχε αξιοποιηθεί το Σπήλαιο, θα είχαμε και κάτι να δείξουμε στους επισκέπτες, η μοναδικότητά του είναι παγκοσμίως γνωστή κι όμως δεν υπάρχει ένας δρόμος να οδηγεί σ’ αυτό. »

Παραδοσιακό κατσικάκι, ψάρι φρέσκο, μαρωνείτικος χαλβάς ο τόπος της Βασιλικής Περβανά είναι και γαστρονομικός προορισμός μοναδικός. «Η Μαρώνεια είναι ακατέργαστο διαμάντι» επιμένει και προσθέτει «Σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι στη Μαρώνεια είχε έρθει και ο Οδυσσέας του Ομήρου, οπότε ποιος δεν θα ήθελε σήμερα να γνωρίσει τον τόπο;» αναρωτιέται και ρίχνει με τον δικό της κομψό τρόπο το γάντι στις αρχές για να φροντίσουν για την ανάδειξη της περιοχής.
Φώτο:Βασιλική Περβανά – Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος