Κομοτηνή: Τι προσδοκούν οι επαγγελματίες

Βλέπουν τους επισκέπτες να περνούν και να φεύγουν. Οι επαγγελματίες της Κομοτηνής, ιδιοκτήτες καταστημάτων, καλούνται από την μια να αντιμετωπίσουν το κόστος λειτουργίας και τους αυξημένους λογαριασμούς και από την άλλη να περιοριστούν στις αγορές των ντόπιων, λιγοστές τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε γεγονότα για να έλξουμε επισκέπτες» δηλώνουν στην ΕΡΤ Κομοτηνής προβληματισμένοι αναφέροντας ως παράδειγμα την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη που αξιοποιεί την παλιά Πόλη και την θάλασσα αντίστοιχα, δημιουργεί γεγονότα έλκοντας επισκέψεις από την Τουρκία και την Βουλγαρία. «Στην καλύτερη περίπτωση στέκονται για λίγο στην αγορά μας και φεύγουν» δηλώνουν βλέποντας χιλιάδες επισκέπτες να περνούν από την Κομοτηνή, αλλά να μην την «αγγίζουν».

«Λείπουν τα γεγονότα, τα φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις, που, ίσως, θα μπορούσαν να έλξουν επισκέπτες και εκείνοι με τη σειρά τους να δώσουν νέα ώθηση στην αγορά» παρατηρούν προσδοκώντας ένα μικρό «θαύμα» τουλάχιστον στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Φώτο: Επαγγελματίας της Κομοτηνής Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος