Κομοτηνή: Το δάκρυ του Μουσταφά

Είκοσι χρόνια είναι επαγγελματίας στην αγορά της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια παρατηρεί την κίνηση να έχει μειωθεί αισθητά και την κατανάλωση επίσης. Ο κος Μουσταφά ασχολείται με την πώληση χρωμάτων, ωστόσο, δεν κρύβει την απογοήτευση του κυρίως για την “γκρίζα” καθημερινότητα των ανθρώπων. «Η οικονομική κρίση έχει “τσακίσει” τις ζωές των ανθρώπων» δηλώνει, προβληματισμένος και ο ίδιος για τις δύσκολες μέρες των Μνημονίων που αφήνουν τα σημάδια τους στις ζωές των ανθρώπων. «Είμαι αισιόδοξος γιατί στη ζωή μου έχω δει και χειρότερα. Ταξιδεύοντας στον κόσμο είδα με τα μάτια μου τι σημαίνει πραγματική πείνα και εξαθλίωση και απόγνωση. »

Ο επαγγελματίας της Κομοτηνής δεν κρύβει την πίκρα του και την λύπη του για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. «Κανείς δεν νοιάζεται. Για τον θάνατο ενός σπάνιου πουλιού θα ξεσήκωναν τον κόσμο φιλοζωικές οργανώσεις, για τους ανθρώπους που χάνονται κανείς δεν μιλά. » δηλώνει και προσθέτει σκουπίζοντας, παράλληλα, τα δάκρυα του.

«Πιστεύω ότι για ό,τι κακό συμβαίνει στην Συρία φταίει η Δύση, άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε μια φέτα ψωμί σηκώνουν στους ώμους όπλα αξίας χιλιάδων δολαρίων. Ποιος τους τα δίνει;» αναρωτιέται ζητώντας να βάλει η διεθνής κοινότητα ένα τέλος στον πόλεμο που καταστρέφει τις ζωές εκκατομύρια ανθρώπων.
Φώτο:Ο κύριος Μουσταφά στο μαγαζί του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος