Κομοτηνή: “Τσουρεκομανία”

Το πασχαλινό τσουρέκι έχει την τιμητική του στην Κομοτηνή. Οι παραδόσεις- παραδόσεις και το πασχαλινό τσουρέκι αλλάζει χέρια, μοσχομυρίζει σπίτια, δίνεται ως δώρο στη Νονά και στο Νονό, αποτελεί νοστιμότατο έδεσμα για μικρούς και μεγάλους. Ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Κομοτηνή, γνωρίζει καλά την «τσουρεκομανία» των ημερών.

«Είναι πολλές οι νοικοκυρές που έρχονται με τα ταψιά τους να πάρουν ζύμη για να την ψήσουν στο σπίτι και να μοσχοβολήσει» δηλώνει και αποκαλύπτει ότι δεν είναι λίγες κι εκείνες οι νοικοκυρές που έρχονται για να πάρουν μαγιά, ή κάτι άλλο για να συμπληρώσουν στη δική τους ζύμη. «Είναι λίγες πια οι παραδόσεις που τηρούνται και προσπαθούμε όλοι, τουλάχιστον αυτές τις λίγες, να τις διατηρήσουμε και να τις γνωρίσουμε στα παιδιά μας με το σωστό τρόπο.»

Όσον αφορά στο κόστος πώλησης ο κος Μιχάλης Βεζυριαννίδης είναι αποκαλυπτικός όσον αφορά στα έξοδα παρασκευής του τσουρεκιού «ΦΠΑ, λειτουργικά έξοδα, αυξημένη η τιμή της πρώτης ύλης» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει «τι να κάνει κι ο ζαχαροπλαστής κι ο αρτοποιός; Ό,τι είναι ποιοτικό είναι και ακριβότερο, όχι, όμως, μη προσιτό για όλους». Σύνολο; Δέκα ευρώ το κιλό. Κι όπως λέει ο Κομοτηναίος παρασκευαστής καλύτερα ο κόσμος να αγοράσει το καλό, το ποιοτικό από εργαστήρια που εμπιστεύεται κι ας είναι μικρότερη η ποσότητα. Η άλλη λύση; Παρασκεύασέ το μόνο σου και το σπίτι σίγουρα θα μοσχοβολήσει.
Φώτο: Μιχάλης Βεζυριαννίδης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος