Κομοτηνή: Ξεχασμένο το Κέντρο Υγείας Σαπών

«Θέλουμε να κάνουμε την δουλειά μας, αλλά δεν έχουμε όλα τα μέσα » δηλώνει η Δήμητρα Μιχαλακίδου, νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Σαπών από το 2010 και κάνει λόγο για ελλείψεις από τις πιο απλές έως τις πιο σοβαρές που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του Κέντρου και την εξυπηρέτηση των ασθενών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ελλείψεις στο χώρο Πρώτων Βοηθειών: ζυγαριά, οξύμετρο, ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, καρδιογράφος, διαφανοσκόπειο, όλα ανύπαρκτα. «Οι γιατροί με αυτές τις ελλείψεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν» δηλώνει και σημειώνει ότι ακόμη και για τον ίδιο τον ασθενή είναι πολύ δύσκολα.

Στο Κέντρο Υγείας Σαπών εργάζονται πέντε νοσηλευτές, από τους έξι συνολικά που χρειάζεται για να λειτουργεί στοιχειωδώς σωστά. Τρεις ακόμη νοσηλευτές του Κέντρου ενισχύουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κομοτηνής με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι βάρδιες. «Αν συμβεί κάτι σε έναν νοσηλευτή δεν μπορεί να φύγει και αν φύγει δεν μπορεί να καλυφθεί η βάρδια. Με πέντε άτομα ίσα- ίσα που καλύπτεται η βάρδια, έτσι αν πάρει κάποιος άδεια, οι υπόλοιποι μένουν με ένα ρεπό την εβδομάδα ή με κανένα.» Κενές θέσεις καταγράφονται και στο ιατρικό προσωπικό. Με αποτέλεσμα οι κάτοικοι από τις Σάπες και τους γύρω οικισμούς, αλλά και από τα κοντινά χωριά της Αλεξανδρούπολης (Δίκελα, Μεσημβρία) να μένουν ακάλυπτοι ή να εξυπηρετούνται με προβλήματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες.

Από τον προαύλιο χώρο του Κέντρου δεν υπάρχει σταθμευμένο ούτε καν ασθενοφόρο τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια. Η διακομιδή των ασθενών γίνεται με δικά τους οχήματα, εκτός κι αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό, οπότε καλείται ασθενοφόρο από την Κομοτηνή με πολύτιμο χρόνο να χάνεται στη διαδρομή…
Φώτο:Κέντρο Υγείας Σαπών Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος