Κομοτηνή: Ζωγραφική στη μέση του δρόμου

Ο Τομάς είναι από το Περού, γυρίζει τον κόσμο ζωγραφίζοντας τις ομορφιές του, αξιοποιώντας spray και δημιουργώντας έτσι μικρούς πίνακες, αληθινά κομψοτεχνήματα. «Δεν έχω εργαστήρι ή κάποιο studio δημιουργώ μόνο στους δρόμους» δηλώνει και επαναλαμβάνει με έμφαση:«Mόνο στους δρόμους» για να εξηγήσει ότι αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα της δικής του δημιουργίας έναντι άλλων συναδέλφων του.

Από το Περού βρέθηκε στη Βολιβία, στο Εκουαδόρ, στη Βενεζουέλα και μετά στην Ευρώπη. «Μ’ αρέσει πολύ η Ελλάδα. Είναι ιστορική χώρα, φημισμένη για τον πολιτισμό της, τη φιλοσοφία της» δηλώνει για την Ελλάδα, αλλά σπεύδει να διαχωρίσει ότι τους Έλληνες τους βρίσκει: «Λίγο “ψυχρούς” σε σχέση με τους ξένους. Δεν αρέσκονται, τα μεγάλα σε ηλικία άτομα, να ακούνε άλλους να μιλούν ξένες γλώσσες, διαφορετικές από τη δική τους. Όχι όλοι οι άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα, αλλά αρκετοί».

Η Ελλάδα, όπως λέει, τον εμπνέει. Στέκεται στους δρόμους, στους πεζόδρομους και στις πλατείες και δημιουργεί συγκεντρώνοντας τα περίεργα βλέμματα των περαστικών πάνω του. «Η ζωή είναι έμπνευση και δημιουργία» δηλώνει χαμογελώντας και σημειώνει με πάθος: «Είμαι ερωτευμένος με την τέχνη μου και τη ζωή!»
Φώτο:Ο Τομάς στους δρόμους της Κομοτηνής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος