300.000 στρέμματα με βαμβάκι καλλιεργούνται στη Θράκη

Η Θράκη έχει το δικό της μερίδιο στον «κόσμο» του βαμβακιού, καθώς στην περιοχή καλλιεργείται συνολικά το ένα τέταρτο του ελληνικού βαμβακιού.

Συνολικά καλλιεργούνται 300.000 στρέμματα με βαμβάκι, έκταση που παραμένει σταθερή τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ο Νομός Ροδόπης είναι η δεύτερη σε στρέμματα ΠΕ.

«Είναι σταθερός ο αριθμός και αυτό είναι το στοίχημά μας» είπε ο Γενικός Γραμματέας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, κος Νίκος Κουρκούτας, σημειώνοντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-9-2021): «Δε θέλουμε να γεμίσουμε όλους τους κάμπους με βαμβάκια, αλλά πρέπει να υπάρχει η καλλιέργεια».

Μάλιστα, εξήγησε την σημαντικότητα της συνέχειας της καλλιέργειας στη Ροδόπη, αλλά και στη Θράκη γενικότερα, λέγοντας ότι υπάρχουν ήδη και λειτουργούν κλωστήρια απασχολώντας δυναμικό της περιοχής. Δεκάδες χιλιάδες αγροτικών σπιτιών που έχουν όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία να καλλιεργούν αυτό το προϊόν, το οποίο πρέπει να παραμείνει, όπως είπε, επειδή είναι πάρα πολύ σημαντικό για την οικονομία της περιοχής.

Με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου για το Ελληνικό Βαμβάκι στη Λάρισα σημείωσε ότι η «Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος» (διοργάνωσε το συνέδριο) «δεν είναι ούτε των εκκοκκιστών ούτε των παραγωγών είναι του εθνικού προϊόντος, του βαμβακιού. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια κάνοντας χατίρι στους εαυτούς μας και στο επάγγελμά μας» για να καταλήξει λέγοντας: «Στηρίζοντας το προϊόν, στηρίζουν τα νοικοκυριά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος