Κομοτηνή: Κοινωνικές υπηρεσίες στο πλευρό των άπορων δημοτών

«Μάχη» με τα προβλήματα της καθημερινότητας δίνουν δεκάδες δημότες της Κομοτηνής έχοντας ως συμπαραστάτη τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Υπηρεσίες όπως: Το Κέντρο Σίτισης, όπου σιτίζονται καθημερινά 150 άποροι πολίτες. Αρωγοί στο σημαντικό έργο της Σίτισης βρίσκονται οι εθελοντές που προσφέρουν καθημερινά την βοήθειά τους.

Επίσης, κατά μέσο όρο ενισχύονται 600 οικογένειες κάθε έτος με παροχές σε τρόφιμα που προέρχονται από πόρους του Δήμου και από εθελοντές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ιματιοθήκη, όπου στον ίδιο χώρο συγκεντρώνονται και Σχολικά είδη. «Η ιματιοθήκη υποστηρίζεται από ομάδα τριών εθελοντριών που εξυπηρετούν όλους τους πολίτες που απευθύνονται στην υπηρεσία και έχουν ανάγκη από αυτά τα είδη. Ετησίως περίπου 400 οικογένειες λαμβάνουν τα αναγκαία είδη από την ιματιοθήκη και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρέχονται σχολικά είδη σε 50 περίπου παιδιά» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του δήμου. Κατά δε τους χειμερινούς μήνες προσφέρεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε είδος (καύσιμη ύλη), σε πάνω από 250 οικογένειες. Ενώ δεν λείπει και η Συμβουλευτική Ενημέρωση των πολιτών και η ενισχυτική –και υποστηρικτική Διδασκαλία.

Με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” τέλος να ξεχωρίζει, καθώς απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα.
«Με τους πόρους που εξασφαλίζονται για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών χρόνο το χρόνο να φαντάζουν, λόγω των αναγκών, λιγότεροι σε σχέση με τις ανάγκες που αυξάνονται η «μάχη» για την κάλυψη των αναγκών δίνεται καθημερινά» σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο κος Γιάννης Μουρτίδης μένοντας στην ουσιαστική συμβολή των τριάντα τριών (33) εργαζομένων στη αντί-δημαρχεία Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης.

Συνολικά σε δύσκολους καιρούς επωφελούνται από τις πέντε λειτουργούσες δομές 2.500 άνθρωποι– δημότες του δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος