Α. Κασαπαντωνίου: Πανδημία, ακρίβεια και ελλιπή μέτρα στήριξης πιέζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τους χώρο, αναφέρθηκε η κα Αμαλία Κασαπαντωνίου, γραμματέας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) σταχυολογώντας ως σημαντικότερα, τα θέματα της υγειονομικής κρίσης, της αύξησης των τιμών των τροφίμων και του επίσης αυξημένου ενεργειακού κόστους.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-2-2022) σημείωσε, πως, “ενώ παρατηρείται υπερ-μεταδοτικότητα του κορονοϊού, η Κυβέρνηση λαμβάνει μετρά, που αντί να διευκολύνουν την αντιμετώπισή του, ενισχύουν τα προβλήματα που προκαλεί”.

Ως παράδειγμα ανέφερε τη μείωση της διάρκειας της καραντίνας στην οποία υποχρεούνται να παραμένουν οι εργαζόμενοι σε 5 ημέρες, από τις 14 αρχικά. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι και μετά τις 5 ημέρες συνεχίζει να υπάρχει το υιικό φορτίο» ανέφερε μην παραλείποντας να σημειώσει, ότι παρατηρούνται αυθαιρεσίες από την πλευρά των εργοδοτών. Μιλώντας μάλιστα με παραδείγματα στάθηκε σε περιστατικό, που είδε τα φώτα της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή: «Προϊστάμενο μεγάλης αλυσίδας στην Αθήνα, ο οποίος προέτρεψε ασθενή με κορονοϊό – εργαζόμενο στο χώρο του- βγήκε το μήνυμά του στη δημοσιότητα- να «πάρει ένα «depon» και να πάει στη δουλειά».
Όπως είπε η κα Κασαπαντωνίου «μετρούν μόνο το κόστος και βάζουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα την υγεία του εργαζόμενου». Στάθηκε με προβληματισμό στις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις Κινητές Μονάδες με εργαζόμενους να υποβάλλονται σε επιπλέον ταλαιπωρία. «Περιμένουν ουρές. Στο νοσοκομείο γίνεται το ίδιο με τα προβλήματα, λόγω υπό-στελέχωσης, αλλά και η λειτουργία των σχολείων συνεχίζεται, επίσης με το φόβο του κορονοϊού» είπε.
Μάλιστα δεν παρέλειψε η γραμματέας της ΕΝΙΔΥΚ να σημειώσει, ότι η κατάσταση επιβαρύνεται με τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, τις επίσης αυξημένες τιμές των προϊόντων στα super market , δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αφαιρούμε από τη λίστα, δεν προσθέτουμε πια».
Χαρακτήρισε δε την «μικρή αύξηση του Κατωτάτου Μισθού, κοροϊδία» ασκώντας κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση με την υπενθύμιση ότι: «Υπάρχει Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνες, που λέει ότι ο μισθός θα καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού, ανάλογα με τις αντοχές της οικονομίας και οι εργαζόμενοι πολλές φορές βλέπουμε μπροστά μας το τι σημαίνει «αντοχές της οικονομίας»» είπε. Κάνοντας δε αναφορά στον αναπτυξιακό Νόμο πρόσθεσε: «Υπάρχουν μια σειρά αναπτυξιακοί Νόμοι: ζεστό χρήμα, δισεκατομμύρια ευρώ που δεν πηγαίνουν στις ανάγκες των εργαζομένων πραγματικά» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αναπτυξιακοί Νόμοι περνάνε, ο ένας μετά τον άλλον με την εκάστοτε κυβέρνηση από τη Βουλή, αλλά οι Νόμοι αυτοί βλέπουν τα κέρδη των Ομίλων».

Σε αυτό το σημείο ανέφερε ως παράδειγμα τον αγωγό TAP λέγοντας: «Όταν ήταν να περάσει από την περιοχή όλοι τον περίμεναν με δάφνες, αλλά οι όροι εργασίας για τους εργαζόμενους ήταν πολλοί άσχημοι: εργασία με 40 βαθμούς. Δεν είδαμε όμως μέχρι σήμερα να ζεσταίνεται κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι με φθηνό αέριο, ίσα- ίσα, που η περιοχή μας είναι 2η πανελλαδικά στην ενεργειακή φτώχεια».
Τέλος, επιλέγοντας να στείλει το μήνυμά της στον κόσμο της εργασίας σημείωσε: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες» με την κατάληξη: «Ό,τι κάνουμε συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας. Γιατί πραγματικά μόνο ο λαός θα σώσει το λαό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος