Α. Μπασιά- Αντιπρόεδρος Ε.Ε.της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ : Να φοβάστε τον κορονοϊό – Όχι τον εμβολιασμό

Την ικανοποίηση της για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό, όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εξέφρασε η κα Αμαλία Μπασιά, αντιπρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ελλάδος μιλώντας σήμερα (19-3-2021 ) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως ανέφερε η κα Μπασιά στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν περίπου 250.000 άτομα. Πρόκειται για άτομα με μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια, με κυστική ίνωση. Αλλά και: ασθενείς με καρκίνο υπό αγωγή και αιματολογικό καρκίνο την τελευταία πενταετία. Επίσης, αφορά άτομα με σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, σοβαρή καρδιακή νόσος, που περιλαμβάνει το πρόσφατο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σοβαρή ηπατική νόσος,αλλά και ασθενείς που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και τέλος άλλα νοσήματα στα οποία περιλαμβάνεται και το σύνδρομο Down.

“Ήταν αίτημα του προέδρου μας, του κου Γιάννη Βαρδακαστάνη που είχε διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή και αγωνίστηκε σκληρά γι’ αυτό”, ανέφερε η κα Μπασιά ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την ικανοποίησή του αιτήματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, των μαθητών τους και των οικογενειών αυτών, γνωρίζοντας, όπως είπε, “από πρώτο χέρι τον αγώνα και την αγωνία τους”.

Αναφερόμενη στους “σκεπτικιστές” έναντι του εμβολιασμού η κα Μπασιά σημείωσε, ότι οι ερευνητές – επιστήμονες πάντα συνεχίζουν τις έρευνες και τις μελέτες και τα πειράματα για έναν ιό που μεταλλάσσεται, όπως ο κορονοϊός, λέγοντας ότι “δεν είναι αποτέλεσμα δουλειάς λίγων μόλις μηνών τα εμβόλια, όπως ισχυρίζονται κάποιοι” και τους κάλεσε να θυμηθούν πόσο σωτήριος υπήρξε ο εμβολιασμός για την πολιομυελίτιδα. «Να φοβάστε τον κορονοϊό και όχι τον εμβολιασμό» κατέληξε στέλνοντας το δικό της μήνυμα στην τοπική κοινωνία της Θράκης.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ Συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος