Α. Μπεμπεκίδης: Κάτω από τις ανάγκες των εργαζομένων η αύξηση του κατώτατου μισθού

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ο κος Άγγελος Μπεμπεκίδης υποστηρίζοντας πως είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-4-2022) σημείωσε ότι έχουν επιβαρυνθεί οικονομικά «δραματικά» οι εργαζόμενοι. «Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός με ισχύ από 1ης Μαϊου δεν αρκεί» είπε και υπενθύμισε ότι τα Εργατικά Κέντρα ζητούσαν την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. «Το 2012 με Υπουργό τον κο Βρούτση μας πήγαν στα 586, ήρθε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν τήρησε την υπόσχεσή της για επαναφορά στα 751 ευρώ , αλλά έδωσε μια αύξηση και σήμερα μια δεύτερη η τωρινή Κυβέρνηση, η οποία θεωρούμε ότι είναι θετική, αλλά δεν φτάνει, δεν αρκεί με τις συνθήκες που τώρα έχουν δημιουργηθεί.»

Ο κος Μπεμπεκίδης υπενθύμισε ότι πρόταση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 1000 ευρώ εξηγώντας πως μόνο από το πάγωμα των τριετιών το 2012 χάθηκαν 210 ευρώ, όπως και το επίδομα γάμου. «θα ήταν ο κατώτατος μισθός στα 1000 και πλέον ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αν πραγματικά θέλει η σημερινή ή η αυριανή Κυβέρνηση να στηρίξει όντως τους εργαζόμενους που πραγματικά δυσκολεύονται, με τις αυξημένες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα, η αύξηση θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη» είπε ο κος Μπεμπεκίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος