Α. Πολίτης: Ο κορονοϊός συνεχίζει να μας εκπλήσσει

«Η αλήθεια είναι ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να μας εκπλήσσει όλο αυτό το διάστημα», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Αλέξης Πολίτης, εντεταλμένος σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα – αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Το Lock down – σημείωσε – όπως επιβάλλεται κάθε φορά είναι και λιγότερο αποτελεσματικό γιατί ο κόσμος δεν έχει άλλο κουράγιο, δεν μπορεί να το εφαρμόσει με τον τρόπο που του ζητείται. Αυτή είναι μια πραγματικότητα και ένα στοιχείο που πρέπει να το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας πριν λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση».

Όπως υποστήριξε ο κ. Πολίτης, υπάρχει το φαινόμενο της «τραμπάλας» και εξήγησε: «Υπήρξαν Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες δεν πήγαν καλά κατά το πρώτο κύμα της Πανδημίας, για παράδειγμα η Ξάνθη. Είχε στοχοποιηθεί τρομερά. Θυμάμαι σε συνέδρια το καλοκαίρι συνάδελφοι από την Ξάνθη αντιμετωπίζονταν με καχυποψία. Υπήρξαν Περιφερειακές Ενότητες που τα κατάφεραν καλά στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά στη συνέχεια όχι, κι αυτό προκάλεσε μια χαλάρωση και εν συνεχεία τιμωρήθηκε. Για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, είναι ένας γόρδιος δεσμός».

Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη φάνηκε ότι τα κατά τόπους μέτρα δεν αποδίδουν καλά. «Οπότε», όπως είπε, « μάλλον το σκεπτικό της επιτροπής ήταν αυτό: θα πάρουμε μαξιμαλιστικά μέτρα παντού προκειμένου να καταστείλουμε τη διασπορά της νόσου».
Γιατρός και ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους επαγγελματίες  που δοκιμάζονται περισσότερο.

«Συμπάσχω με τους συμπολίτες μας που έχουν χάσει τις δουλειές τους έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται», ανέφερε για να προβλέψει: «Η οικονομική κρίση και τα απόνερα της Πανδημίας θα είναι πολύ σπουδαία και ιδιαίτερα θορυβώδη, όταν τελειώσει όλο αυτό και κάτσει κάτω η σκόνη, θα μετρήσουμε αμέτρητες πληγές». Ωστόσο, όπως είπε, «πάντα οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες και πάντα μέσα από αυτές τις ευκαιρίες συνήθως υπάρχει και η πολυπόθητη ανάπτυξη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος